Nacházíte se zde:
4
Ingredience & Porce
1 kus/kusů
Na těsto
- 30 gram čerstvé droždí
- 330 g voda
- 3/4 čajová lžička cukr
- 170 g žitná mouka
- 330 g hladká mouka
- 3/4 polévková lžíce sůl
- 1,5 polévkové lžíce kmínu
- slunečnicové semínko
- sezamová semínka
- dýňová semínka
-
6
1h 20min
Doba přípravy 40minDoba vaření/pečení -
7
střední
Doba přípravy -
8
-
Recept je vytvořen pro
TM 5
Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.
-
5
Příprava
- Do nádoby dáme droždí, vodu, cukr a zapneme na 37°C/2min./R 2.Přidáme obě mouky, kmín, dle vlastní chuti sezamová semínka či dýňová semínka (nemusí být) a sůl. Mícháme R KLAS/3,5 - 4 minuty. Necháme těsto vykynout v
"Zamknout mixovací nádobu" 20min., pak utvoříme z těsta bochník a necháme vykynout asi 20min.Potřeme ho slanou vodou. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 250°C/15minut, poté troubu stáhneme na 190°C/25minut. Můžeme vytvořit více malých chlebů - bochánků.
Žitnou mouku buď koupíme či si umeleme v TM
těsta
10
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní
11
Tip
Místo žitné mouky si v TM můžete pomlet žito.Upečený chléb můžeme po vytažení z trouby potřít máslem, nebo vodou.
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Přidat komentář1*
1*
Perfektní recept!
Perfektní recept!