3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Kváskový, celozrnný, pšenično žitný chléb (vegan)


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

Kváskový, celozrnný, pšenično žitný chléb (vegan)

Rozkvas

  • 2 polévková lžíce žitného kvásku
  • 120 gram žitné mouky celozrnná
  • 0,1 litr vody

Těsto

  • rozkvas
  • 120 gram žitná mouka celozrnná
  • 420 gram špaldová mouka celozrnná
  • 2 čajová lžička sůl himalájská
  • 1 čajová lžička kmínu drceného
  • 0,35 litr voda
  • 6
  • 7
    Doba přípravy
  • 8
  • 9
5

Příprava

    Rozkvas
  1. 2 PL kvásku
  2. 120 g žitná mouka celozrnná
  3. 100 ml voda Jemné míchání
  4. přikryté necháme kvasit 8 - 10 hodin
  5. Těsto
  6. rozkvas (nezapomeneme si odebrat na příště)
  7. 350 ml vody
  8. 450 g špaldová mouka celozrnná
  9. 120 g žitná mouka celozrnná
  10. 2 ČL sůl himalájská
  11. 1 ČL kmín drcený
  12. mícháme 8 minut Těsto
  13. Necháme kynout 8 - 10 hodin. Vykynutý vyklopíme na pomoučený vál, přeložíme, stočíme, vložíme do ošatky vysypané lněnou nebo rýžovou moukou. Předehřejeme troubu na 250°C a vložím kermickou nebo skleněnou nádobu s poklicí. Když je trouba předehřátá, vyndám rozpálenou nádobu a překlopím do ní opatrně těsto. Celou dobu peču přikryté, nejprve 15 min na 250°C, stáhnu na 210°C a peču dalších 45 min. Po upečení necháme vychladnout na mřížce, krájíme až vychládne.
10

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Odměrka
    Odměrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní
11

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Zatím jste nenapsali žádné komentáře.