Nacházíte se zde:
RECEPT PRO THERMOMIX ®
4
Ingredience & Porce
Kváskový, celozrnný, pšenično žitný chléb (vegan)
Rozkvas
- 2 polévková lžíce žitného kvásku
- 120 gram žitné mouky celozrnná
- 0,1 litr vody
Těsto
- rozkvas
- 120 gram žitná mouka celozrnná
- 420 gram špaldová mouka celozrnná
- 2 čajová lžička sůl himalájská
- 1 čajová lžička kmínu drceného
- 0,35 litr voda
-
6
-
7Doba přípravy
-
8
-
9
5
Příprava
- 2 PL kvásku
- 120 g žitná mouka celozrnná
- 100 ml voda
"Jemné míchání"
- přikryté necháme kvasit 8 - 10 hodin
- rozkvas (nezapomeneme si odebrat na příště)
- 350 ml vody
- 450 g špaldová mouka celozrnná
- 120 g žitná mouka celozrnná
- 2 ČL sůl himalájská
- 1 ČL kmín drcený
- mícháme 8 minut
"Těsto"
- Necháme kynout 8 - 10 hodin. Vykynutý vyklopíme na pomoučený vál, přeložíme, stočíme, vložíme do ošatky vysypané lněnou nebo rýžovou moukou. Předehřejeme troubu na 250°C a vložím kermickou nebo skleněnou nádobu s poklicí. Když je trouba předehřátá, vyndám rozpálenou nádobu a překlopím do ní opatrně těsto. Celou dobu peču přikryté, nejprve 15 min na 250°C, stáhnu na 210°C a peču dalších 45 min. Po upečení necháme vychladnout na mřížce, krájíme až vychládne.
Rozkvas
Těsto
10
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní
11
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Přidat komentářDobrý den. Rozkvas děláte prímo v mixovací...
Dobrý den. Rozkvas děláte prímo v mixovací nádobě a necháváte v ní těch 8 hodin nebo dáváte kvasit do misky? Děkuji