3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Ochucené bagety


Vytisknout:
Vytvořit variaci
4

Ingredience & Porce

3 kus/kusů

  • 500 g hladká mouka, ( může být i část špaldové, žitné atd.)
  • 3/4 kostky čerstvé droždí
  • 250 g voda
  • 1 čl cukru
  • 1 PL sůl, ( rovná)
  • 25 g olej, ( může být i olivový)
  • 4 ks sušených rajčat
  • 3 stroužek česneku
  • hrst čerstvé zelené petržele či bazalky
  • 5 PL slunečnicové semínko
  • 3 PL lněná semínka
  • 6
    10min
    Doba přípravy 10min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    Doba přípravy
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31
5

Příprava

  1. 1. Do mix. nádoby vložíme droždí, cukr, vodu a nastavíme 1min/37°C/R2 a uděláme tak kvásek

    2. Přidáme mouku, sůl a olej (případně lněné semínko,které se nám při hnětení nerozseká) a zpracujeme těsto 2min/ Dough mode

    5. Vyndáme těsto z nádoby a rozdělíme si ho na 3 stejné díly. Každá bageta bude jiná. Nejprve si:

    a) posekáme 3 stroužky česneku s hrstí petrželky 5sec/R5 a vrátíme 1 díl těsta zpět do nádoby a rychlostí5/ Counter-clockwise operation  je do těsta zapracujeme. Vyválíme a pomoučíme bagetu a položíme na plech.

    Dále:

    b) posekáme sušená rajčata (asi 4 ks) 5 - 8 sec/R5 a  další část těsta vrátíme do nádoby,  rychlostí 5/ Counter-clockwise operationje do těsta zapracujeme a utvoříme další bagetu.

    c) dáme poslední část těsta do nádoby a přisypeme slunečnicová semínka a zapracujeme pár sekund Counter-clockwise operation

    d) podobně lze ochutit bagety bylinkami, kořením, parmezánem, tvrdým sýrem, olivami atd.

    5. formu s bagetami ( které jsme navrchu nařízli a případně potřeli vodou) necháme asi 15 min vykynout - nejlépe ve vyhřáté troubě asi na 50-60°C. Jakmile jsou bagety vykynuté (zvětší se dvojnásobně) tak teplotu zvýšíme na 180 °C a 15-20 minut pečeme do zlatova.

    TiP: můžeme také bagety před pečením potřít rozšlehaným vejcem a posypat na vrchu hrubou solí,  různými semínky.

     

10
11

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • bagetky jsem dnes snídala,

    Vložil Anninka on 3. června 2015 - 14:52.

    bagetky jsem dnes snídala, byly výborné. Moc mi chutnala ta s rajčaty...

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • zkoušela jsem namíchat mouky,

    Vložil Lenča on 4. května 2015 - 23:54.

    zkoušela jsem namíchat mouky, byly výborné. Obzvlášť nám chutnala s petrželkou a česnekem Cooking 7

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Jsou výborné i bez dochucení.

    Vložil bohča on 31. července 2014 - 23:39.

    Jsou výborné i bez dochucení.

    bohča

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Lahodné.Mňamky

    Vložil lussy on 1. prosince 2013 - 02:59.

    Lahodné.Mňamky tmrc_emoticons.;)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • vipacá to víborně

    Vložil zuzka@dvk.cz on 30. listopadu 2013 - 19:06.

    vipacá to víborně Cooking 1

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Vypadají skvěle:-)

    Vložil Jan Stříbrný on 29. listopadu 2013 - 00:52.

    Vypadají skvěletmrc_emoticons.-)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Super

    Vložil marca on 6. října 2013 - 00:20.

    Super

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Dneska jsem to zkoušela a

    Vložil Megin on 5. října 2013 - 13:43.

    Dneska jsem to zkoušela a supr.

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Výborný!!! 

    Vložil Megin on 4. října 2013 - 18:43.

    Výborný!!!  tmrc_emoticons.)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Prave jsem vytahla bagety z

    Vložil antares on 11. srpna 2012 - 20:54.

    Prave jsem vytahla bagety z trouby. Po ochutnani doplnim komentar  tmrc_emoticons.)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,