Nacházíte se zde:
4
Ingredience & Porce
1 kus/kusů
Těsto
- 1/2 litr voda
- 1 kostka čerstvé droždí
- 1 čajová lžička cukr
- 250 g žitné chlebové mouky
- 500 g pšeničné chlebové mouky
- 2 čajové lžičky kmínu
- 2 čajové lžičky sůl
-
6
1h 0min
Doba přípravyDoba vaření/pečení -
7
střední
Doba přípravy -
8
-
Recept je vytvořen pro
TM 5
Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!
-
5
Příprava
- Do
"Zamknout mixovací nádobu" vložíme droždí, 500 g vody, 250g žitné chlebové mouku, 1 čajovou lžičku cukru a mícháme kvásek 3,5 minuty 37°C/ rychlostí 2.
Přidáme hladkou mouku, kmín a sůl a dáme hnětat 3,5 minuty/"Těsto" , ze začátku si pomáháme stěrkou.
Těsto necháme kynout v nádobě, dokud mi nevyleze otvorem víka ven a neudělá pěknou čepici.
Pak ho vyndám, zformuju bochník a nechám kynout na plechu na pečení chleba pod potravinářskou fólií a utěrkou dokud se mi nenahřeje trouba.
Troubu zapnu na 250°C.
Při teplotě 250°C 15 minut.
Pak ztlumím troubu a dopékám dalších 45 minut při teplotě 180 -190 °C.
Zkuste je výborný.
Chlebové těsto
10
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
koupit nyní -
Odměrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní
11
Tip
Do těsta si můžete přidat kromě kmínu různá semínka dle chuti: sezam, slunečnici,apod. Já ho nejčastěji peču jen tak jak uvádím a je skvělý.
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Přidat komentář