3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Bavorský krém


Vytisknout:
Vytvořit variaci
4

Ingredience & Porce

4 porce/porcí

Bavorský krém

  • 3 plátky želatiny
  • 50 g cukru
  • 1 lusk vanilkový lusk
  • 200 g mléka
  • 2 kusy žloutky
  • 200 g smetany
  • 6
    4min
    Doba přípravy 4min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    střední
    Doba přípravy
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31
5

Příprava

    1. Namočte si želatinu podle návodu na obalu.
    2. Do mixovací nádoby nasypejte cukr sekejte 15 sec./rychlost 10.
    3. Vyškrábejte semínka z vanilkového lusku a spolu s mlékem a žloutkem nalejte do mixovací nádoby a ohřívejte 3 min./70°C/rychlost 4.
    4. Přidejte želatinu a rozpusťte 1 min./70°C/rychlost_4.
    5. Hmotu přelejte do misky a zchlaďte.
    6. Umyjte mixovací nádobu a silně zchlaďte.
    7. Do mixovací nádoby nasaďte metličku, vložte smetanu a šlehejte 1 min./rychlost 3.
    8. Vytáhněte metličku.
    9. Až krém začne tuhnout, přidejte ho do mixovací nádoby a jemným mícháním ho spojte se šlehačkou cca 5 sec./rychlost 2.
    10. Salátovou misku opláchněte studenou vodou, naplňte krémem a odložte na noc do lednice, kde dobře ztuhne. Podávejte v menší misce nebo na talířku.
10
11

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář