3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Domácí vanilková zmrzlina s karamelovou polevou


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

3 osoba/osob

  • Zmrzlina
  • 1/2 litru žloutky, 12%
  • 3 žloutky
  • 125 g třtinový cukr
  • 1 vanilkový cukr
  • 1/2 polévkové lžíce hl.mouky
  • Karamelová omáčka
  • 2 polévkové lžíce máslo
  • 5 polévkových lžic třtinový cukr
  • 2 polévkové lžíce med
  • 100 ml smetany 33%
5

Příprava

  1. Zmrzlina

    Do Zamknout mixovací nádobu vložíme metličku na šlehání a přidáme všechny suroviny, vaříme 10 minut na 80 C.

    Necháme vychladnout a dáme zmrazit do mrazáku. Zmrzlou hmotu vložíme do Zamknout mixovací nádobu rozsekáme rychlostí 9, 3 vteřiny, vložíme metličku a R3 prošleháme 10 vteřin.

    Karamelová omáčka

    Do Zamknout mixovací nádobu vložíme všechny suroviny kromě smetany a vaříme 10 minut 100 C R4.

    Po dovaření vmícháme smetanu, vlijeme do konvičky a poléváme zmrzlinu. Omáčka se však hodí na různé poháry a ovoce. Je vynikající.

10

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní
11

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Díky za rychlou odpověď

    Vložil Jan Stříbrný on 29. listopadu 2013 - 01:25.

    Díky za rychlou odpověď tmrc_emoticons.)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Chutná vítečně i bez karamelu

    Vložil lussy on 8. října 2013 - 17:39.

    Chutná vítečně i bez karamelu tmrc_emoticons.D

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Vzhledem k tomu, že zmrzlinu

    Vložil HankaEK on 5. října 2013 - 21:38.

    Vzhledem k tomu, že zmrzlinu po zmrazení následně rozmixuju v TM, tak mrazím v celku a do TM naházím větší kusy, ty rozmixuju a dle potřeby se může použít ještě metlička. tmrc_emoticons.)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Vše vypadá úžasně Vy hmotu

    Vložil Jan Stříbrný on 4. října 2013 - 20:34.

    Vše vypadá úžasně tmrc_emoticons.) Vy hmotu necháváte zmrznout ve velkém kuse? Nám se osvědčilo nalít ji do sáčků na mražení ledů tmrc_emoticons.;)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,