
Ingredience & Porce
NÁPLŇ
- 2 balíček vanilkový puding, v prášku
- 700 gram mléko
- 2 polévková lžíce erythritol
- 30 gram vanilkový protein
TĚSTO
- 150 gram špaldová mouka, hladká
- 1 pytlík kypřícího prášku do pečiva, bez fosfátů
- 30 gram vanilkový protein
- 50 gram třtinový cukr
- 3 kus vejce, střední (53-63 gramů), slepičí
- 60 gram kokosový olej, rozehřátý
- 100 gram voda
OVOCE
- 300-500 gram borůvek
KRÉM
- 500 gram tvaroh, nízkotučný
- 30 gram vanilkový protein
Příslušenství, které potřebujete
-
Metlička
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- Předehřejte troubu na 180 °C a formu o velikosti 36x27 cm vyložte pečicím papírem.
- Zapněte fuknci váhy, na víko mixovací nádoby postavte misku a zvažte do ní borůvky. Ovoce umyjte od nečistot.
- Do mixovací nádoby vložte mléko, erythritol a pudinky a hřejte 7 min/90°C/rychlost 3.
- K hotovému pudinku nasypte vanilkový protein. Míchejte 10 sek / rychlost 4.
- Pudink odložte stranou a nechte vychladnout. Mezitím si připravte v druhé nádobě těsto.
- Do mixovací nádoby vložte mouku, cukr, kypřící prášek a vanilkový protein. Promíchejte 4 sek /rychlost 3.
- K suchým ingrediencím vklepněte vejce, rozpuštěný kokosový olej a vlažnou vodu a míchejte 7 sek / rychlost 3,5.
- Hotové těsto nalijte do připravené formy. Pomocí lžíce rozložte na těsto hotový pudink. Zasypejte ovocem.
- Pečte při 180 °C zhruba 35 minut. Nechte vychladnout.
- Do mixovací nádoby mezi nože vložte metličku.
- Přidejte tvaroh a vanilkový protein. Míchejte 20 sek / rychlost 3,5.
- Hotovým krémem potřete buchtu a nechte minimálně 2 hodiny v lednici odležet. Dobrou chuť
Příprava
Náplň - pudink
Příprava - těsto
Příprava - krém
Tip
Protein vám skvěle pomůže doplnit příjem bílkovin, zvláště pokud sportujete, nebo se snažíte zhubnout. Proteiny neboli bílkoviny jsou základní stavební prvky těla. Jsou nezbytné pro správnou funkci orgánů, svalů, šlach, kůže i pro zajištění tělesných funkcí a celkové zdraví. Jejich optimální příjem je tedy velmi důležitý.
Energetická hodnota ve 100 g: 561 kJ
Obsah živin:
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 13 g
z toho cukry 6 g
Tuky 4,5 g
z toho nasycené tuky 3 g
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 6
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře