3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Hruškový koláč se sněhem


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

12 porce/porcí

Těsto

  • 160 g hladká mouka
  • 1/2 balíčku kypřicí prášek do pečiva
  • 50 g cukru moučka
  • 100 g máslo
  • 2 žloutky

Náplň

  • 500 g očištěných hrušek
  • 60 g cukr

Sníh

  • 4 bílek
  • 150 g cukru moučka
  • 6
    1h 10min
    Doba přípravy 40min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    střední
    Doba přípravy
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Recept je vytvořen pro
      TM 31
  • 9
5

Příprava

    Těsto
  1. 1. Do mixovací nádoby vložíme mouku,kypřící prášek do pečiva,cukr, máslo,žloutky a hněteme 3minuty/Closed lid/Dough mode.

    2. Těsto necháme 30 minut v chladu odočinout.

    3. Odpočinuté těsto rozválíme do vymazané kulaté dortové formy a dáme zapéct.

    4. Zapékáme 10 minut při 180C.

    5. Než se těsto zapeče připravíme si hruškovou náplň a sníh.

    Náplň

    6. Hrušky rozpůlíme zbavíme jádřince poté je vložíme do mixovací nádoby a sekáme 4 sekundy/Closed lid/R5 přidáme cukr a podusíme 15 minut/Closed lid/100C/Counter-clockwise operation/R2.

    7. Hruškovou náplň dáme na zapečené těsto.

    Sníh

    8. Do čisté a suché mixovací nádoby nasadíme šlehací metličku a vložíme bílky šleháme 4 minuty/Closed lid/R4 po 2minutách přidáváme otvorem ve víku cukr šleháme do tuhého sněhu.

    9. Tuhý sníh navrstvíme na hruškovou náplň a dáme péct.

    10. Pečeme 20 minut při 160C.

    11. Foto k receptu Ivanka N.

10

Příslušenství, které potřebujete

11

Tip

Koláč je výborný i s jablečnou náplní.


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář