thumbnail image 1
thumbnail image 1
Doba přípravy
0min
Celkový čas
0min
porce/procí
0 porce/porcí
Úroveň
střední

Ingredience & Porce

Sušenkový základ

  • 250 g sušenka
  • 75 g máslo

Citrónová pěna

  • 6 plátků želatina
  • 150 g cukr
  • citrónová kůra z 1 citrónu
  • 250 g šlehačka
  • 50-100 g citrónová šťáva
  • 3 kusy vajíčka (zvlášť bílky a zvlášť žloutky)
  • špetka soli
  • 3-4 polévkové lžíce meruňkový džem
  • Na dekoraci: Citrón nakrájený na plátky, karamelový sirup

Příslušenství, které potřebujete

  • Metlička
    Metlička
    koupit nyní
  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní

Sdílet svoji aktivitu

Dnes vařím toto

Příprava

  1. 1. Pečícím papírem nebo potravinovou fólií si vyložte dortovou formu (průměr 24).

     

    2. Plátky želatiny namočte do studené vody na minimálně 5 min.

     

    3. Do čisté Zamknout mixovací nádobu"Zamknout mixovací nádobu" vsypte cukr a přidejte citrónovou kůru (jen tu žlutou část). Rozmixujte 30s/Rychlost 5-10. Dejte zvlášť do misky.

     

    4. Nasaďte šlehací metličku, přidejte šlehačku a vyšlehejte ji při rychlosti 3,5. Dejte do misky a nechte chladit v ledničce.

     

    5. Do Zamknout mixovací nádobu"Zamknout mixovací nádobu" vsypte sušenky a máslo a 2 min/37/R4. Sušenkovým základem vyplňte dortovou formu, přitlačte ke dnu.

     

    6. Ohřejte citr. šťávu 30s/100C/R1 (nebo v mikrovlnce), nalejte do druhé misky, přidejte želatinu a zamíchejte.

     

    7. Nasaďte metličku, přidejte citrónový cukr a žloutky 5 min/80C/R3,5.

     

    8. Přidejte citr. šťávu s želatinou a promíchejte 10s/R 3,5. Přelejte do jiné nádoby a důkladně omyjte Zamknout mixovací nádobu"Zamknout mixovací nádobu" i meltičku.

     

    9. Znovu nasadíte metličku, přidáte bílky, špetku soli a pár kapek citr. šťávy. Vytvoříme pěnu 5 min/R 3,5.

     

    10. Mezitím smíchate žloutkovou směs spolu se šlehačkou, přidáte polovinu bílkové pěny, promícháte a přidáte zbytek a opět promícháte. (v jiné míse pomocí stěrky třeba pomalými pohyby od spodu nahoru) Vlejte tuto směs na sušenkový základ. Potřebuje takové 4 h v lednici.

    11. Originální recept (z knihy 100 recetas economicas) je politý trochou meruňkové marmelády (můžeme trošku ohřát aby byla víc tekutá), trochou karamelového sirupu a jako dekorace jsou nakrájená kolečka citrónu. Koláč je vynikající a přište ho jen matně pokapu na ozdobu, tentokrát mi marmeláda a karamel narušovala výbornou chuť citrónu.

Model Thermomixu ®

  • Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Kategorie receptů:

Vytisknout

Pěnový citrónový koláč

Vytisknout:

Komentáře

  • Zatím jste nenapsali žádné komentáře.
Are you sure to delete this comment ?

Ostatní uživatelé také líbilo

Zobrazit podobné: