3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Pěnový citrónový koláč


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

0 porce/porcí

Sušenkový základ

  • 250 g sušenka
  • 75 g máslo

Citrónová pěna

  • 6 plátků želatina
  • 150 g cukr
  • citrónová kůra z 1 citrónu
  • 250 g šlehačka
  • 50-100 g citrónová šťáva
  • 3 kusy vajíčka (zvlášť bílky a zvlášť žloutky)
  • špetka soli
  • 3-4 polévkové lžíce meruňkový džem
  • Na dekoraci: Citrón nakrájený na plátky, karamelový sirup
  • 6
  • 7
    střední
    Doba přípravy
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Recept je vytvořen pro
      TM 31
  • 9
5

Příprava

  1. 1. Pečícím papírem nebo potravinovou fólií si vyložte dortovou formu (průměr 24).

     

    2. Plátky želatiny namočte do studené vody na minimálně 5 min.

     

    3. Do čisté Closed lid vsypte cukr a přidejte citrónovou kůru (jen tu žlutou část). Rozmixujte 30s/Rychlost 5-10. Dejte zvlášť do misky.

     

    4. Nasaďte šlehací metličku, přidejte šlehačku a vyšlehejte ji při rychlosti 3,5. Dejte do misky a nechte chladit v ledničce.

     

    5. Do Closed lid vsypte sušenky a máslo a 2 min/37/R4. Sušenkovým základem vyplňte dortovou formu, přitlačte ke dnu.

     

    6. Ohřejte citr. šťávu 30s/100C/R1 (nebo v mikrovlnce), nalejte do druhé misky, přidejte želatinu a zamíchejte.

     

    7. Nasaďte metličku, přidejte citrónový cukr a žloutky 5 min/80C/R3,5.

     

    8. Přidejte citr. šťávu s želatinou a promíchejte 10s/R 3,5. Přelejte do jiné nádoby a důkladně omyjte Closed lid i meltičku.

     

    9. Znovu nasadíte metličku, přidáte bílky, špetku soli a pár kapek citr. šťávy. Vytvoříme pěnu 5 min/R 3,5.

     

    10. Mezitím smíchate žloutkovou směs spolu se šlehačkou, přidáte polovinu bílkové pěny, promícháte a přidáte zbytek a opět promícháte. (v jiné míse pomocí stěrky třeba pomalými pohyby od spodu nahoru) Vlejte tuto směs na sušenkový základ. Potřebuje takové 4 h v lednici.

    11. Originální recept (z knihy 100 recetas economicas) je politý trochou meruňkové marmelády (můžeme trošku ohřát aby byla víc tekutá), trochou karamelového sirupu a jako dekorace jsou nakrájená kolečka citrónu. Koláč je vynikající a přište ho jen matně pokapu na ozdobu, tentokrát mi marmeláda a karamel narušovala výbornou chuť citrónu.

10

Příslušenství, které potřebujete

11

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Zatím jste nenapsali žádné komentáře.