3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Portugalské smetanové tarteletky


Vytisknout:
Vytvořit variaci
4

Ingredience & Porce

12 porce/porcí

Portugalské smetanové tarteletky

  • 250 g mléka
  • 250 g smetany
  • 170 g cukru
  • 50 g pšeničné mouky
  • 5 kusů žloutků, vaječných
  • 1 kus skořice, lusku, kůra z poloviny citrónu v BIO kvalitě
  • 500 g listového těsta, hotového
  • 6
    40min
    Doba přípravy 15min
    Doba vaření/pečení 25min
  • 7
    snadný
    Doba přípravy
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31
  • 9
5

Příprava

    1. Vložte metličku. Do mixovací nádoby nalijte mléko, smetanu, přidejte cukr, mouku a žloutky a míchejte 10 vteřin/rychlostí 4.
    2. Přidejte kousek skořice a citrónovou kůru a vařte 18 min/90°C/rychlostí 2. Mezitím předehřejte troubu na 200°C. Pokud těsto není již rozválené, rozválejte je na nepřilnavém vále na tloušťku 3 mm. Vykrojte 12 kulatých tvarů (Ø 10 cm), dostatečně velkých, aby pokryly misky plechu na muffny. Do každé misky vložte jeden kus.
    3. Vyndejte a vyhoďte skořici a citrónovou kůru. Směs nalijte do misek, neplňte je až po okraj. Pečte v předehřáté troubě 25–30 minut při 200°C, až je krém pevný a na povrchu zhnědne. Nechejte 15 minut vychladnout na plechu na muffny a potom přendejte na chladicí mřížku. Podávejte teplé nebo studené.
10
11

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář