Nacházíte se zde:
4
Ingredience & Porce
12 porce/porcí
- 250 g mléko
- 250 g žloutky
- 170 g cukr
- 50 g hladká mouka
- 5 kusů žloutek, vaječných
- 1 kusskořice, lusku, kůra z poloviny citrónu v BIO kvalitě
- 500 g listové těsto, hotového
-
6
40min
Doba přípravy 15minDoba vaření/pečení -
7
snadný
Doba přípravy -
8
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
-
-
9
5
Příprava
- Vložte metličku. Do mixovací nádoby nalijte mléko, smetanu, přidejte cukr, mouku a žloutky a míchejte 10 vteřin/rychlostí 4.
- Přidejte kousek skořice a citrónovou kůru a vařte 18 min/90°C/rychlostí 2. Mezitím předehřejte troubu na 200°C. Pokud těsto není již rozválené, rozválejte je na nepřilnavém vále na tloušťku 3 mm. Vykrojte 12 kulatých tvarů (Ø 10 cm), dostatečně velkých, aby pokryly misky plechu na muffny. Do každé misky vložte jeden kus.
- Vyndejte a vyhoďte skořici a citrónovou kůru. Směs nalijte do misek, neplňte je až po okraj. Pečte v předehřáté troubě 25–30 minut při 200°C, až je krém pevný a na povrchu zhnědne. Nechejte 15 minut vychladnout na plechu na muffny a potom přendejte na chladicí mřížku. Podávejte teplé nebo studené.
10
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní
11
Komentáře
Přidat komentářJaký je poměr ingrediencí?...
Jaký je poměr ingrediencí?
Děkuji
Portugalci tomu říkají pastel
Portugalci tomu říkají pastel de nata a je to velká dobrota
Vapdá to lákavě. Musím někdy
Vapdá to lákavě. Musím někdy udělat!
Vypadá to lákavě:-)
Vypadá to lákavě
nikdy nevíš zda to bio je
nikdy nevíš zda to bio je jinak dobrý