3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Rebarborový koláč


Vytisknout:
Vytvořit variaci
4

Ingredience & Porce

12 porce/porcí

Těsto

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru
  • 1 balíček kypřicí prášek do pečiva
  • 3 celá vejce
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1 kelímek bílého jogurtu
  • 1/2 odměrka mléka

Rebarbora

  • 1000 gramů rebarbory nakrájené na 1cm kousky
  • 2 balíčky skořicový cukr

Posypka

  • 60 gramů máslo
  • 5 polévkových lžic cukru krupice
  • 6 polévkových lžic hrubá mouka
5

Příprava

    Těsto
  1. 1. Do mixovací nádoby vložíme mouku,cukr,kypřící prášek,vejce,olej,jogurt,mléko a šleháme 3minuty/Closed lid/R4.

    2. Těsto nalejeme do vymazané a moukou vysypané kulaté dortové formy. Posypeme nakrájenou rebarborou zasypanou skořicovím cukrem a na závěr zasypeme posypkou.

    3. Pečeme asi 40minut při 180C.

  2. Posypka
  3. Do mixovací nádoby vložíme máslo, mouku,cukr a mícháme 1 minutu/Closed lid/R2.

10

Příslušenství, které potřebujete

11

Tip

Výborný rychlí koláč, těsto lze použít i na ovocné koláče když zrovna není rebarbora.


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Dobryacute den chtla bych se zeptat zda se je...

    Vložil cerninova on 19. května 2017 - 17:44.

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda se je uvedena správná hmotnost rebarbory - 1 kg se mi zdá na dortovou formu moc.
    Děkuji za odpověď.

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Tenhle koláč je opravdu

    Vložil katerinahoravova on 3. června 2014 - 16:00.

    Tenhle koláč je opravdu výborný, upekla jsem s rebarborou na zkoušku a od té doby dělám pravidelně s jahodami, borůvkami, jablky, prostě čímkoliv, co je zrovna domatmrc_emoticons.-) Dávám více drobenky, a na těsto tedy používám malý hrnek jako odměrku, jelikož je jinak těsta mooooc a vytíká mi při pečení z formy.

    Jinak opravdu doporučuji a chválííím, je výbornýtmrc_emoticons.-)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • výborná  rychle hotové   

    Vložil Andruše on 18. května 2014 - 19:20.

    výborná  tmrc_emoticons.) rychle hotové 

     

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Mňam

    Vložil zuzka@dvk.cz on 29. listopadu 2013 - 23:18.

    Mňam

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • rebarbora nejspíš jenom z

    Vložil yvonaj on 6. listopadu 2013 - 13:10.

    rebarbora nejspíš jenom z mražáku

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Kde se dá sehnat takhle na

    Vložil Jan Stříbrný on 26. října 2013 - 11:34.

    Kde se dá sehnat takhle na podzim?

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • škoda,že nemám rebarboru

    Vložil mencikovamarta on 24. října 2013 - 22:26.

    škoda,že nemám rebarboru

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,