3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Ruská zmrzlina - Plombir


Vytisknout:
Vytvořit variaci
4

Ingredience & Porce

4 osoba/osob

zmrzlina

  • 200 g mléko
  • 200 g cukr
  • 4 kusy žloutek
  • 1 čajová lžička přírodní vanilkový extrakt
  • 400 g šlehačky na šlehání (33%)
5

Příprava

    Ruská zmrzlina
  1. Nejdříve si svaříme mléko 3 minuty R 3 100°C a dáme stranou.
  2. Do mixovací nádoby vložíme metličku, navážíme 200 g cukru a přidáme 4 žloutky.
  3. Šleháme 3 minuty R4 do světlé pěny.
  4. Dále zapneme teplotu 70°C, dáme vanilkový extrakt a přilijeme na několikrát teplé mléko (aby se nesrazily žloutky).
  5. Rychlost snižte na R3, čas nastavte na 7 minut a pokračujte ve šlehání.
  6. Po ušlehání nalijeme do nádoby, ve které se bude mrazit, necháme zchladit a dáme do mrazáku asi na 1 hodinu Potřebujeme, aby se kolem stěn nádoby vytvořila námraza.
  7. Po hodině vyndáme a do namražené hmoty vmícháme ušlehanou šlehačku a vrátíme do mrazáku.
  8. Když budeme cca každou hodinu zmrzlinu promíchávat během mražení, tak už se nemusí prošlehávat v Closed lid.
  9. Kdo na ní zapomene nebo nemá čas, tak jí zrmzlou rozdělí na několik kusů a poseká v Closed lid.
  10. Jak vyplývá z postupu, tak nádobu musíte zvolit pro zmrzlinu tak, aby se do ní následně ještě vešla našlehaná šlehačka.
10

Příslušenství, které potřebujete

11

Tip

Vanilkový extrakt lze vynechat a nebo použít pravou vanilku, kterou ostrým nožem vyškrábnete z lusku. Lusk můžete přidat v prvním kroku, když se svařuje mléko


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář