Nacházíte se zde:
4
Ingredience & Porce
4 osoba/osob
zmrzlina
- 200 g mléko
- 200 g cukr
- 4 kusy žloutek
- 1 čajová lžička přírodní vanilkový extrakt
- 400 g šlehačky na šlehání (33%)
-
6
10min
Doba přípravy 10minDoba vaření/pečení -
7
pokročilý
Doba přípravy -
8
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
-
5
Příprava
- Nejdříve si svaříme mléko 3 minuty R 3 100°C a dáme stranou.
- Do mixovací nádoby vložíme metličku, navážíme 200 g cukru a přidáme 4 žloutky.
- Šleháme 3 minuty R4 do světlé pěny.
- Dále zapneme teplotu 70°C, dáme vanilkový extrakt a přilijeme na několikrát teplé mléko (aby se nesrazily žloutky).
- Rychlost snižte na R3, čas nastavte na 7 minut a pokračujte ve šlehání.
- Po ušlehání nalijeme do nádoby, ve které se bude mrazit, necháme zchladit a dáme do mrazáku asi na 1 hodinu Potřebujeme, aby se kolem stěn nádoby vytvořila námraza.
- Po hodině vyndáme a do namražené hmoty vmícháme ušlehanou šlehačku a vrátíme do mrazáku.
- Když budeme cca každou hodinu zmrzlinu promíchávat během mražení, tak už se nemusí prošlehávat v
"Zamknout mixovací nádobu" .
- Kdo na ní zapomene nebo nemá čas, tak jí zrmzlou rozdělí na několik kusů a poseká v
"Zamknout mixovací nádobu" .
- Jak vyplývá z postupu, tak nádobu musíte zvolit pro zmrzlinu tak, aby se do ní následně ještě vešla našlehaná šlehačka.
Ruská zmrzlina
10
Příslušenství, které potřebujete
-
Metlička
koupit nyní -
Stěrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní
11
Tip
Vanilkový extrakt lze vynechat a nebo použít pravou vanilku, kterou ostrým nožem vyškrábnete z lusku. Lusk můžete přidat v prvním kroku, když se svařuje mléko
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Přidat komentářBezvadná zmrzka:-)
Bezvadná zmrzka
Skvělé:-)
Skvělé
Příprava je opravdu delší,
Příprava je opravdu delší, ale výsledek je stojí za to
No jo, ale ten výsledek
No jo, ale ten výsledek
trochu zdlouhavé
trochu zdlouhavé