3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Hovězí Stroganov


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

4 porce/porcí

Hovězí plátky

  • 600 gramů hovězích plátků, pokrájených na proužky cca 1cmx3cm
  • 1/4 čajové lžičky černého pepře, celého
  • 1 polévková lžíce oleje, na smažení
  • 1/4 čajové lžičky soli
  • 250 gramů vody

Omáčka

  • 100 gramů cibule, pokrájené na půlky
  • 1 polévková lžíce oleje, na smažení
  • 250 gramů žampiónů, na čtvrtky
  • 1 kostka hovězího vývaru v kostce, nebo domácího
  • 20 gramů rajčatového pyré
  • 1 polévková lžíce hořčice, kremžské
  • 1/2 čajové lžičky soli, plus trochu navíc
  • 100 gramů zakysané smetany
  • 1 a 1/2 čajové lžičky sladké papriky
  • 1/2 čajové lžičky pálivé papriky
  • 1 polévková lžíce mouky hladké
  • 100 gramů nakládaných okurek, na plátky
5

Příprava

    Hovězí plátek
  1. Proužky hovězího masa okořeňte černým pepřem.
  2. Rozpalte pánev, nalijte na ni olej na smažení a přidejte proužky hovězího masa.
  3. Lehce ho ze všech stran osmahněte.
  4. Pravděpodobně budete muset maso smažit po dávkách.
  5. Během smažení maso osolte.
  6. Jakmile je maso osmahnuté ze všech stran, přendejte ho do mísy a uložte stranou.
  7. Prooužky by měly být "rare" (nepropečenétmrc_emoticons.;).
  8. Opatrně nalijte do pánve vodu, abyste rozpustili zbytky ze smažení, přiveďte k varu, vše přendejte do mísy a dejte stranou.
  9. Omáčka
  10. Do mixovací nádoby vložte cibuli a sekejte 3 vteřiny/rychlostí 5.
  11. Přidejte olej na smažení a vařte 5 minut/Varoma/rychlostí 1.
  12. Přidejte žampiony a vařte 4 minuty/Varoma/Counter-clockwise operation/rychlostí 1.
  13. Do mixovací nádoby přidejte připravnou vodu z pánve (všechno dobré z masa v ní zůstalo), kostku vývaru, rajčatové pyré, hořčici a 1/2 čajové lžičky soli a vařte 4 minuty/100°C/Counter-clockwise operation/rychlostí 1.
  14. Mezitím v jiné misce smíchejte zakysanou smetanu, oba druhy paprik a mouku.
  15. Vzniklu směs přendejte do mixovací nádoby a vařte 1 minutu/100°C/Counter-clockwise operation/rychlostí 1.
  16. Přidejte proužky hovězího masa, okurky a ohřívejte 1 minutu/90°C/Counter-clockwise operation/rychlostí 1. Pomáhejte si přitom stěrkou.
  17. Podávejte s knedlíky, brambory, rýží nebo těstovinami.
10

Příslušenství, které potřebujete

11

Tip

tradičně se Stroganov připravuje z hovězí svíčkové
ovšem vzhledem k minutkové úpravě klidně použijte i nízký roštěnec, flank steaku, případně i uleželá části kýty nebo plece


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Zatím jste nenapsali žádné komentáře.