Nacházíte se zde:
4
Ingredience & Porce
4 porce/porcí
Hovězí plátky
- 600 gramů hovězích plátků, pokrájených na proužky cca 1cmx3cm
- 1/4 čajové lžičky černého pepře, celého
- 1 polévková lžíce oleje, na smažení
- 1/4 čajové lžičky soli
- 250 gramů vody
Omáčka
- 100 gramů cibule, pokrájené na půlky
- 1 polévková lžíce oleje, na smažení
- 250 gramů žampiónů, na čtvrtky
- 1 kostka hovězího vývaru v kostce, nebo domácího
- 20 gramů rajčatového pyré
- 1 polévková lžíce hořčice, kremžské
- 1/2 čajové lžičky soli, plus trochu navíc
- 100 gramů zakysané smetany
- 1 a 1/2 čajové lžičky sladké papriky
- 1/2 čajové lžičky pálivé papriky
- 1 polévková lžíce mouky hladké
- 100 gramů nakládaných okurek, na plátky
-
6
43min
Doba přípravy 13minDoba vaření/pečení -
7
snadný
Doba přípravy -
8
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
-
-
9Evropské východoevropské ruské Jarní Letní Podzimní Zimní Den sv. Valentýna Masopust Velikonoce Den matek Halloween Vánoce Nový rok Čínský Nový rok Ramadan Jídlo s sebou Recepty šéfkuchaře Vaření pro velkou rodinu Vaření pro jednotlivce Vaření pro 2 osoby Vaření pro studenty Vaření pro starší osoby Party Narozeniny Děti v kuchyni Snadné Kreativní Brunch Oběd Večeře Dětské jídlo Bez vajec Bezlepkové Ohřívání Vaření Hlavní chod První hlavní chod Druhý hlavní chod Masový pokrm Omáčka
5
Příprava
- Proužky hovězího masa okořeňte černým pepřem.
- Rozpalte pánev, nalijte na ni olej na smažení a přidejte proužky hovězího masa.
- Lehce ho ze všech stran osmahněte.
- Pravděpodobně budete muset maso smažit po dávkách.
- Během smažení maso osolte.
- Jakmile je maso osmahnuté ze všech stran, přendejte ho do mísy a uložte stranou.
- Prooužky by měly být "rare" (nepropečené
.
- Opatrně nalijte do pánve vodu, abyste rozpustili zbytky ze smažení, přiveďte k varu, vše přendejte do mísy a dejte stranou.
- Do mixovací nádoby vložte cibuli a sekejte 3 vteřiny/rychlostí 5.
- Přidejte olej na smažení a vařte 5 minut/Varoma/rychlostí 1.
- Přidejte žampiony a vařte 4 minuty/Varoma/
"Zpětný chod" /rychlostí 1.
- Do mixovací nádoby přidejte připravnou vodu z pánve (všechno dobré z masa v ní zůstalo), kostku vývaru, rajčatové pyré, hořčici a 1/2 čajové lžičky soli a vařte 4 minuty/100°C/
"Zpětný chod" /rychlostí 1.
- Mezitím v jiné misce smíchejte zakysanou smetanu, oba druhy paprik a mouku.
- Vzniklu směs přendejte do mixovací nádoby a vařte 1 minutu/100°C/
"Zpětný chod" /rychlostí 1.
- Přidejte proužky hovězího masa, okurky a ohřívejte 1 minutu/90°C/
"Zpětný chod" /rychlostí 1. Pomáhejte si přitom stěrkou.
- Podávejte s knedlíky, brambory, rýží nebo těstovinami.
Hovězí plátek
Omáčka
10
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní
11
Tip
tradičně se Stroganov připravuje z hovězí svíčkové
ovšem vzhledem k minutkové úpravě klidně použijte i nízký roštěnec, flank steaku, případně i uleželá části kýty nebo plece
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Přidat komentář