3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Jelení guláš


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

6 láhev/láhve

Jelení guláš

  • 450 gram cibule, na čtvrtky nakrájená
  • 4 stroužek česneku
  • 90-100 gram vepřového sádla
  • 100 gram anglické slaniny, nakrájené na kostičky 0,5x0,5 cm
  • 600 gram hovězí vývar
  • 20 gram gulášové papriky
  • 2 čajová lžička uzené papriky
  • 2 čajová lžička rajský protlak
  • 4 kus nové koření
  • 1 čajová lžička kmínu drceného, může být i celý
  • 1 čajová lžička rozmarýnu, sušeného, mletého
  • 1000 gram jelení plece
  • 2 polévková lžíce olivový olej
  • 1 čajová lžička sůl, jemná
  • 1 čajová lžička pepř, mletý
  • 2 lístek bobkového listu
  • 15 kusů pepře kuliček
  • 6
    2h 45min
    Doba přípravy 15min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    střední
    Doba přípravy
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Recept je vytvořen pro
      TM 6
      Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.
5

Příprava

  1. přes noc maso naložte - 2 lžíce olivového oleje, špetka soli, špetka pepře, špetka granulovaného česneku a dejte do lednice.
  2. Knedlík - recept je v termomixu samostatně
  3. 450 gramů cibule na čtvrtky
    4 stroužky česneku
    [size= 10.5pt; line-height: 107%; font-family: Verdana, sans-serif]

    [/size]nasaďte odměrku na víko mixovací nádoby
    6 sek./rychlost 5
  4. [size= 10.5pt; line-height: 107%; font-family: Verdana, sans-serif; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial]setřete stěrkou dolů[/size][size= 10.5pt; line-height: 107%; font-family: Verdana, sans-serif]
    přidejte 90-100 gramů vepřového sádla[/size]
    vložte 100 gramů nakrájené anglické slaniny 0,5x0,5 cm
    nasaďte odměrku na víko mixovací nádoby
    restujte10 min./98°C//rychlost 1
  5. [size= 10.5pt; line-height: 107%; font-family: Verdana, sans-serif; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial]přidejte 1 kg jelení plece nakrájené na větší kusy 4x4 cm[/size][size= 10.5pt; line-height: 107%; font-family: Verdana, sans-serif]
    nasaďte odměrku na víko mixovací nádoby [/size]
    restujte5 min./98°C//rychlost
  6. [size= 10.5pt; line-height: 107%; font-family: Verdana, sans-serif; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial]vložte 20 gramů gulášové papriky[/size][size= 10.5pt; line-height: 107%; font-family: Verdana, sans-serif]
    nasaďte odměrku na víko mixovací nádoby [/size]
    restujte1 min./98°C//rychlost 1
  7. [size= 10.5pt; line-height: 107%; font-family: Verdana, sans-serif; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial]vložte 1 čajovou lžičku sušeného rozmarýnu, 2 bobkové listy, 15 kuliček pepře, 4 kuličky nového koření, 2 čajové lžičky rajského protlaku, 1 čajovou lžičku uzené papriky, 1 lžičku kmínu drceného nebo celého
    [/size][size= 10.5pt; line-height: 107%; font-family: Verdana, sans-serif]pokud máte kuličky jalovce, můžete vložit 3 kuličky jalovce-nemusí však být, guláš je chutný i bez jalovce.
    zalejte 600 gramů hovězího vývaru[/size]
    nasaďte odměrku na víko mixovací nádoby
    vařte99 min./98°C/zpětný chod/rychlost 1
  8. [size= 10.5pt; line-height: 107%; font-family: Verdana, sans-serif; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial]dodejte sůl, pepř dle chuti[/size][size= 10.5pt; line-height: 107%; font-family: Verdana, sans-serif]
    nasaďte odměrku na víko mixovací nádoby [/size]
    vařte30 min./98°C/zpětný chod/rychlost 1
  9. [size= 10.5pt; line-height: 107%; font-family: Verdana, sans-serif; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial]ihned podávejte s knedlíkem[/size]
10

Příslušenství, které potřebujete

  • Varoma
    Varoma
    koupit nyní
  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní
11

Tip

přes noc maso naloženo - 2 lžíce olivového oleje, špetka soli, špetka pepře, špetka granulovaného česneku
knedlík je v receptech termomixu samostatně


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • vytvořeno 14.května 2023 - 6 porcí - na obědě...

    Vložil ha_na_ on 14. května 2023 - 08:41.

    vytvořeno 14.května 2023 - 6 porcí - na obědě děda s přítelkyní Jitkou - všem chutnalo, byla také polévka z Termomixu bramborová s kari - také výborná - změna byla pouze v tom, že místo brambor starých moučných byly dány brambory ranné.

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,