3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Krůtí maso s mrkví


Vytisknout:
Vytvořit variaci
4

Ingredience & Porce

4 porce/porcí

Krůtí maso s mrkví

  • 500 gramů krůtího masa, nakrájeného na větší kostky
  • 1 kus cibule, rozpůlené
  • 15 gramů máslo
  • 200 gramů mrkev, na kolečka
  • 1 kostka bujón (pro 0,5 l)
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • 1 špetka soli a pepře
  • 3 polévkové lžíce solamylu
  • 80 gramů žloutky
  • 700 gramů voda
5

Příprava

    Krůtí maso s mrkví
  1. 1. Do Closed lid vložíme cibuli a sekáme 5s/R5.
    2. Přidáme máslo a dusíme 4min/100°/R1.
    3. Přidáme solamyl a zamícháme 7s/R4.
    4. Do Closed liddáme mrkev a společně vaříme na Counter-clockwise operation 20min/100°/R2.
    5. Mrkev osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek s bujónem a přidáme vodu s krůtím masem.Vaříme stále na Counter-clockwise operation 30min/100°/R2, aby bylo maso křehké.
    6. Můžeme přidat smetanu a povařit na Counter-clockwise operation 2min/100°/R1.
10

Příslušenství, které potřebujete

11

Tip

Jako přílohu můžeme zvolit např. vařený brambor nebo rýži.


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář