3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Kuřecí čína s rýži


Vytisknout:
Vytvořit variaci
4

Ingredience & Porce

4 porce/porcí

Kuřecí čína s rýži

  • 700 g vody
  • 250 g rýže
  • 600 g kuřecí prsa, nakrájené na nudličky
  • 1 čajová lžička čínského koření
  • 0,5 polévková lžíce Provensálského koření
  • 2 polévkové lžíce solamylu
  • 0,5 čajové lžičky soli
  • 300 g žampiónů
  • 150 g papriky, mix červené a zelené, zbavených semínek a překrojených napůl
  • 150 g pórku, nakrájeného na cca 2 cm špalíčky
  • 4 polévkové lžíce sojové omáčky
  • 1 čajová lžička worcesterové omáčky
  • 3 polévkové lžíce olivového oleje
  • 50 g vody
  • 6
    18min
    Doba přípravy 18min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    střední
    Doba přípravy
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31
  • 9
5

Příprava

    1. Do mixovací nádoby vložte vodu, košík vložte do mixovací nádoby a odvažte si požadované množství rýže. Odváženou rýži propláchněte v košíčku několikrát pod tekoucí vodou a vložte zpět do mixovací nádoby. Vařte 35 min./Varoma/rychlost 2.
    2. Kuřecí maso okořeňte čínským koření, provensálským kořením, solamylem, soli a vložte do Varoma mísy, vytřené jednou lžíci olivového oleje. Varoma mísu položte na víko Thermomixu. Maso občas promíchejte.
    3. Košíček s rýži vytáhněte, vylejte zbylou vodu a do prázdné mixovací nádoby přidejte žampióny, papriku, pórek a sekejte 10 sek./rychlost 4. K zelenině přidejte 2 polévkové lžíce olivového oleje a 50 gramů vody a poté vařte 8 min/Varoma/rychlost 2. Varoma mísu můžete zpět vložit na víko Thermomixu pro průběžné prohřátí masa. Pokud vám maso nepustí šťávu trochu ho podlijte vodou.
    4. Do mixovací nádoby přidejte sojovou omáčku, vorčestr a promíchejte 30 sek./rychlost 3.
10
11

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Dala jsem místo kuřecího na

    Vložil majule on 12. října 2014 - 17:34.

    Dala jsem místo kuřecího na konec vepřové maso nakládané a zavařené v soli.. úžasnéé!!  tmrc_emoticons.D

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  •   nejlepší,když nevíte co

    Vložil lussy on 19. listopadu 2013 - 23:05.

     Cooking 1 nejlepší,když nevíte co vařit tmrc_emoticons.-) moc chutné

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Maso z páry zůstane krásně

    Vložil Jan Stříbrný on 19. listopadu 2013 - 14:16.

    Maso z páry zůstane krásně šťavnatétmrc_emoticons.-) Jídlo je výborné a vínem se nic nepokazítmrc_emoticons.-)

     

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • děláme často

    Vložil Jaroslava Fortelkova on 18. října 2013 - 21:06.

    děláme často

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Je to takové dietní, ale

    Vložil IreVo on 30. dubna 2011 - 23:11.

    Je to takové dietní, ale dobré. Ještě bych možná přidala dezertní víno... tmrc_emoticons.)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,