Nacházíte se zde:
4
Ingredience & Porce
- 200 g sýr, Parmazán, nakrájeného na kusy
- těstoviny
- 300 g hladká mouka
- 70 g špenát, list, čerstvý, osušených
- 2 kusy vejce, á 60 g
- 1 polévková lžíce extra panenský olivový olej
- Boloňská omáčka
- 800 g míchaného mletého masa, polovina vepřového a polovina hovězího, nakrájeného na kusy 3 x 3 cm
- 200 g zeleniny, míchané, řapíkatý celer, mrkev, cibule, nakrájené na kusy
- 60 g extra panenský olivový olej
- 100 g víno bílé, suché
- 300 g sekaných rajčat
- 1 - 0,5 čajové lžíce soli
- 0,5 - 1 čajová lžička pepř, mletý
- Bešamel
- 1000 g mléko
- 80 g máslo, změklého, plus kousek navíc na povrch
- 120 g hladká mouka
- 0,5 čaj, ové lžíce soli
- 1 - 2 špetky muškatového oříšku,nastrouhaného
-
6
1h 10min
Doba přípravy 40minDoba vaření/pečení -
7
pokročilý
Doba přípravy -
8Recept je vytvořen pro
TM 31
-
9
5
Příprava
-
- Do mixovací nádoby vložte parmezán a strouhejte 15 vteřin/rychlostí 10. Přendejte do mísy a odložte stranou.
- Těstoviny
- Do mixovací nádoby vložte mouku a špenátové listy a mixujte 20 vteřin/rychlostí 9.
- Přidejte vejce a extra panenský olivový olej a hněťte 2 min/
/
. Přendejte těsto do mísy, zakryjte a nechejte 15 minut odpočívat.
- Boloňská omáčka
- Do mixovací nádoby vložte maso a sekejte 10–15 vteřin/rychlostí 7. Přendejte do mísy a odložte stranou.
- Do mixovací nádoby vložte míchanou zeleninu a sekejte 5 vteřin/rychlostí 7.
- Přidejte extra panenský olivový olej a restujte 5 min/Varoma/rychlostí 2.
- Přidejte mleté maso, vařte 8 min/Varoma/
/rychlostí
.
- Přilijte bílé víno a vařte 5 min/Varoma/
/rychlostí
.
- Přidejte drcená rajčata, sůl a pepř a vařte 20 min/100°C/
/rychlostí
. Přendejte do mísy a odložte stranou.
- Během vaření vyválejte těsto na pomoučeném vále na tenké obdélné placky (12 placek 20 x 10 cm) pomocí válečku nebo strojkem na těstoviny.
- Bešamel
- Všechny suroviny vložte do mixovací nádoby a vařte 12 min/100°C/rychlostí 3.
- Mezitím předvařte těstovinové pláty v hrnci s vařící osolenou vodou asi 5 minut, nechejte okapat ve Varoma míse a pláty těstovin rozložte vedle sebe na utěrku.
- Příprava lasaní
- Předehřejte troubu na 180°C.
- Zapékací mísu lehce vytřete máslem a na dno nalijte tenkou vrstvu boloňské omáčky.
- Na omáčku položte vrstvu těstovin, nalijte další vrstvu boloňské omáčky, posypte trošku parmezánem a nalijte vrstvu bešamelu. To opakujte do spotřebování všech surovin. Horní vrstvu bešamelu posypte parmezánem a poklaďte malými kousky másla. Pečte v předehřáté troubě na 180°C 20–30 minut. Lasangne nakrájejte na čtverce a podávejte horké.
10
11
Komentáře
Přidat komentářdobrůtka
dobrůtka
Dělala jsem s kupovanými těstovinymi, ale...
Dělala jsem s kupovanými těstovinymi, ale jinak velmi výborný recept
Suprový pad.
Suprový pad.
Bezva názorný postup:-)
Bezva názorný postup