3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Lasagne al forno


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

Bešamel

  • 1000 gramů Mléka
  • 80 gramů másla, změklého, plus kousek navíc na povrch
  • 120 gramů hladké mouky
  • 0,5 čajové lžičky soli
  • 2 čajové lžičky muškátového oříšku, mletého

Boloňská omáčka

  • 800 gramů mletého masa, míchaného, vepřového a hovězího, pokrájeného na 3x3 cm kusy
  • 200 gramů zeleniny, mrkev, celer, petržel, řapíkatý celer, cibule...
  • 60 gramů olivového oleje
  • 100 gramů bílého vína
  • 300 gramů rajčat v plechovce
  • 1 čajová lžička soli
  • 0,5 čajové lžičky pepře mletého

Těstoviny

  • 300 gramů hladké mouky
  • 70 gramů čerstvých špenátových listů
  • 2 kusy vajec, středních (53-63 gramů)
  • 1 polévková lžíce olivového oleje

K podávání

  • 200 gramů Parmazánu
  • 6
    1h 10min
    Doba přípravy 40min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    pokročilý
    Doba přípravy
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Recept je vytvořen pro
      TM 31
  • 9
5

Příprava

  1. Do mixovací nádoby vložte parmezán a strouhejte 15 vteřin/rychlostí 10.

    Přendejte do mísy a odložte stranou.

    Těstoviny

    Do mixovací nádoby vložte mouku a špenátové listy a mixujte 20 vteřin/rychlostí 9.

    Přidejte vejce a extra panenský olivový olej a hněťte 2 min/Dough mode

    Přendejte těsto do mísy, zakryjte a nechejte 15 minut odpočívat.

    Boloňská omáčka

    Do mixovací nádoby vložte maso a sekejte 10–15 vteřin/rychlostí 7.

    Přendejte do mísy a odložte stranou.

    Do mixovací nádoby vložte míchanou zeleninu a sekejte 5 vteřin/rychlostí 7.

    Přidejte extra panenský olivový olej a restujte 5 min/Varoma/rychlostí 2.

    Přidejte mleté maso, vařte 8 min/Varoma/ Counter-clockwise operation /rychlostí Gentle stir setting

    Přilijte bílé víno a vařte 5 min/Varoma/ Counter-clockwise operation /rychlostí Gentle stir setting

    Přidejte drcená rajčata, sůl a pepř a vařte 20 min/100°C/ Counter-clockwise operation /rychlostí Gentle stir setting .

    Přendejte do mísy a odložte stranou.

    Během vaření vyválejte těsto na pomoučeném vále na tenké obdélné placky (12 placek 20 x 10 cm) pomocí válečku nebo strojkem na těstoviny.

    Bešamel

    Všechny suroviny vložte do mixovací nádoby a vařte 12 min/100°C/rychlostí 3.

    Mezitím předvařte těstovinové pláty v hrnci s vařící osolenou vodou asi 5 minut, nechejte okapat ve Varoma míse a pláty těstovin rozložte vedle sebe na utěrku.

    Příprava lasaní

    Předehřejte troubu na 180°C.

    Zapékací mísu lehce vytřete máslem a na dno nalijte tenkou vrstvu boloňské omáčky.

    Na omáčku položte vrstvu těstovin, nalijte další vrstvu boloňské omáčky, posypte trošku parmezánem a nalijte vrstvu bešamelu.

    To opakujte do spotřebování všech surovin.

    Horní vrstvu bešamelu posypte parmezánem a poklaďte malými kousky másla.

    Pečte v předehřáté troubě na 180°C 20–30 minut.

    Lasangne nakrájejte na čtverce a podávejte horké.
10
11

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář