3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Lasagne al forno


Vytisknout:
Vytvořit variaci
4

Ingredience & Porce

6

Lasagne al forno

  • 200 g sýru, parmazánu, nakrájeného na kusy
  • těstoviny
  • 300 g pšeničné mouky
  • 70 g špenátových listů, čerstvých, osušených
  • 2 kusy vejce, á 60 g
  • 1 polévková lžíce extra panenského olivového oleje
  • Boloňská omáčka
  • 800 g míchaného mletého masa, polovina vepřového a polovina hovězího, nakrájeného na kusy 3 x 3 cm
  • 200 g zeleniny, míchané, řapíkatý celer, mrkev, cibule, nakrájené na kusy
  • 60 g extra panenského olivového oleje
  • 100 g vína bílého, suchého
  • 300 g sekaných rajčat
  • 1 - 0,5 čajové lžíce soli
  • 0,5 - 1 čajová lžička pepře, mletého
  • Bešamel
  • 1000 g mléka
  • 80 g másla, změklého, plus kousek navíc na povrch
  • 120 g pšeničné mouky
  • 0,5 čaj, ové lžíce soli
  • 1 - 2 špetky muškatového oříšku,nastrouhaného
  • 6
    1h 10min
    Doba přípravy 40min
    Doba vaření/pečení 30min
  • 7
    pokročilý
    Doba přípravy
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31
  • 9
5

Příprava

    1. Do mixovací nádoby vložte parmezán a strouhejte 15 vteřin/rychlostí 10. Přendejte do mísy a odložte stranou.
    2. Těstoviny
    3. Do mixovací nádoby vložte mouku a špenátové listy a mixujte 20 vteřin/rychlostí 9.
    4. Přidejte vejce a extra panenský olivový olej a hněťte 2 min/ Closed lid / Dough mode . Přendejte těsto do mísy, zakryjte a nechejte 15 minut odpočívat.
    5. Boloňská omáčka
    6. Do mixovací nádoby vložte maso a sekejte 10–15 vteřin/rychlostí 7. Přendejte do mísy a odložte stranou.
    7. Do mixovací nádoby vložte míchanou zeleninu a sekejte 5 vteřin/rychlostí 7.
    8. Přidejte extra panenský olivový olej a restujte 5 min/Varoma/rychlostí 2.
    9. Přidejte mleté maso, vařte 8 min/Varoma/ Counter-clockwise operation /rychlostí Gentle stir setting .
    10. Přilijte bílé víno a vařte 5 min/Varoma/ Counter-clockwise operation /rychlostí Gentle stir setting .
    11. Přidejte drcená rajčata, sůl a pepř a vařte 20 min/100°C/ Counter-clockwise operation /rychlostí Gentle stir setting . Přendejte do mísy a odložte stranou.
    12. Během vaření vyválejte těsto na pomoučeném vále na tenké obdélné placky (12 placek 20 x 10 cm) pomocí válečku nebo strojkem na těstoviny.
    13. Bešamel
    14. Všechny suroviny vložte do mixovací nádoby a vařte 12 min/100°C/rychlostí 3.
    15. Mezitím předvařte těstovinové pláty v hrnci s vařící osolenou vodou asi 5 minut, nechejte okapat ve Varoma míse a pláty těstovin rozložte vedle sebe na utěrku.
    16. Příprava lasaní
    17. Předehřejte troubu na 180°C.
    18. Zapékací mísu lehce vytřete máslem a na dno nalijte tenkou vrstvu boloňské omáčky.
    19. Na omáčku položte vrstvu těstovin, nalijte další vrstvu boloňské omáčky, posypte trošku parmezánem a nalijte vrstvu bešamelu. To opakujte do spotřebování všech surovin. Horní vrstvu bešamelu posypte parmezánem a poklaďte malými kousky másla. Pečte v předehřáté troubě na 180°C 20–30 minut. Lasangne nakrájejte na čtverce a podávejte horké.
10
11

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Dělala jsem s kupovanými těstovinymi, ale...

    Vložil Peťunka on 20. července 2016 - 10:55.

    Dělala jsem s kupovanými těstovinymi, ale jinak velmi výborný recept

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Suprový pad. 

    Vložil lussy on 30. listopadu 2013 - 14:06.

    Suprový pad.  tmrc_emoticons.)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Bezva názorný postup:-)

    Vložil Jan Stříbrný on 23. listopadu 2013 - 22:13.

    Bezva názorný postuptmrc_emoticons.-)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,