3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Srnčí ragú se šípkovou omáčkou


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

4 porce/porcí

Maso

  • 1000 gramů srnčí kýty, možno použít i plec
  • 1 čajová lžička sole
  • 1 čajová lžička mletého pepře

Omáčka

  • 300 gramů mrkev
  • 200 gramů celer
  • 100 gramů petržele, kořene
  • 4 kusy bobkový list, sušený
  • 10 kusů celého nového koření
  • 10 kusů celého pepře
  • 1 čajová lžička rozmarýn, sušený, mletý
  • 1 kus cibule, středně velké
  • 100 gramů olej
  • 50 gramů rajčatový protlak
  • 2 polévková lžíce hladké mouky, na zahuštění
  • cukr a pomeranč, na dozdobení
5

Příprava

    Srnčí ragú se šípkovou omáčkou
  1. Maso očistíme, nakrájíme na kostky - menší, než na guláš, osolíme, opepříme a dáme do košíku.

    Na pánvi orestujeme kořenovou zeleninu do zlatova.

    Do sekací nádoby vložíme cibuli a přesekáme 3.vteřiny / r 4, přidáme orestovanou zeleninu, protlak, koření, vodu, překrájený celý pomeranč i s kůrou a košík s masem, uzavřeme víkem a vaříme na Varoma - 45.min / Varoma / Counter-clockwise operation / r 2.

    Košík s masem dáme stranou, do omáčky přidáme hladkou mouku, přesekáme 5.vteřin / r 7 a provaříme 10.min / Varoma /Counter-clockwise operation / [size= 12px; line-height: 1.5] r 2, přidáme šípkovou marmeládu a povaříme 3.min / Varoma / [/size]Counter-clockwise operation / r 2.

10

Příslušenství, které potřebujete

11

Tip

Příloha - houskový knedlík, jemný karlovarský knedlík, bramborové krokety


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Neniacute tam kolik vody...

    Vložil Hrošánek on 13. května 2017 - 09:27.

    Není tam kolik vody.
    Docela se to do hrníčku nevejde...
    Ale uz se to míchá. Dal jsem 0,5 litru, aby fungovalo Varoma...

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • vynikající

    Vložil v.pavlovsky on 2. února 2016 - 20:16.

    vynikající tmrc_emoticons.)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Vypadá to zajímavě, jakmile

    Vložil Jan Stříbrný on 1. prosince 2013 - 16:52.

    Vypadá to zajímavě, jakmile bude srnčí určitě vyzkoušímetmrc_emoticons.-)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • super

    Vložil zuzka@dvk.cz on 30. listopadu 2013 - 12:28.

    super tmrc_emoticons.;)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • časově dost náročné,ale stojí

    Vložil lussy on 19. listopadu 2013 - 23:13.

    časově dost náročné,ale stojí to za to!!! škoda,že je to srnčí dost drahé a když už ho člověk sežene,tak aby bylo dobré...

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • jistě vynikající, jen kdyby

    Vložil yvonaj on 6. listopadu 2013 - 12:06.

    jistě vynikající, jen kdyby to srnčí nebylo tak drahétmrc_emoticons.((

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Na ozdobu jsou perfektní

    Vložil kristina.livoreka on 28. října 2013 - 05:43.

    Na ozdobu jsou perfektní sterilované cibulky - stačí na 1.porci 3.-4. kusy.

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,