3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Bramboráčky s jablečnou omáčkou


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

3 porce/porcí

Bramboráčky

  • 1000 gramů brambora, nakrájených na půlky
  • 150 gramů cibule, nakrájené na čtvrtinky
  • 1 čajová lžička citrónová šťáva
  • 1/4 čajové lžičky pepře
  • 20 gramů škrob
  • 20 gramů ovesná vločka
  • 1 kus vejce
  • 1 olej na smažení

Jablečná omáčka

  • 750 gramů jabko, kyselé, nakrájených na osminky
  • 20 gramů citrónová šťáva
  • 50 gramů cukr
  • 40 gramů voda
  • 1 čajová lžička vanilkový cukr, domácího
  • 6
    40min
    Doba přípravy 20min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    snadný
    Doba přípravy
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Recept je vytvořen pro
      TM 31
5

Příprava

    Bramboráčky
  1. Closed lid

    1. Všechny suroviny na bramboráčky kromě oleje na smažení vložte do mixovací nádoby a sekejte přibližně 10 - 15 vteřin/rychlostí 5 s pomocí stěrky.

    2. Olej na smažení nalijte na pánev a nechte rozpálit. Dejte dvě vrchovaté polévkové lžíce směsi na rozehřátý olej a lžící formujete placky (o průměru 10 cm).

    3. Postupně smažte všechny bramboráčky po obou stranách do zlatohněda a křupava.

    4. Papírovým ubrouskem odsajte přebytečný olej.

    5. Podávejte s jablečnou omáčkou.

  2. Jablečná omáčka
  3. 6. Vložte všechny suroviny na jablečnou omáčku do mixovací nádoby a vařte 9 minut/100°C/rychlostí 1.

    7. Mixujte na pyré přibližně 20 vteřin/rychlostí 5.

    8. Přendejte do misky a podávejte teplou nebo studenou.

10

Příslušenství, které potřebujete

11

Tip

Bramboráčky

- Použijte na bramboráčky nové brambory. Pokud je dobře očistíte, nemusíte je loupat.

- Příprava jakéhokoli množství je snadná: pouze zopakujte recept, kolikrát potřebujete.

Jablečná omáčka

- Posypejte směsí skořice a cukru. Výborně se hodí k rýžovému nákypu, palačinkám či bramboráčkům.

- Používáte - li neoloupaná jablka, mixujte pyré o několik vteřin déle.

- Používáte - li sladká jablka, použijte více citronové šťávy či méně cukru.

 

OBMĚNY

Bramboráčky

- Klasická verze: místo škrobu použijte pouze ovesné vločky.

- Na zeleninové bramboráky: nahraďte polovinu brambor zeleninou, např. mrkví, kedlubnou, květákem, cuketami, atd. Podávejte s bylinkovým dipem ze zakysané smetany a dochuťte směsí mletých pepřů.

Jablečná omáčka

- Máte - li rádi jablečnou omáčku s kousky ovoce, mixujte pyré kratší dobu, nebo nemixujte a podávejte jako dušená jablka.

- Použijte další druhy ovoce či směs namísto jablek.


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Zatím jste nenapsali žádné komentáře.