3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
  • thumbnail image 5
  • thumbnail image 6
  • thumbnail image 7
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Vuřt guláš


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

Co nakoupit?

  • 600 gramů brambora, vyberte vhdný varný typ
  • 4 kusy vuřtů, kvalitní české špekáčky
  • 3 kusy cibule, středně velké
  • 0,2 litru voda
  • 3 čajové lžičky papriky mleté - sladké
  • 1 špetka kmínu, (může být i drcený)
  • pár kapek olej
  • trochu pro chuť soli a pepře, (popř. i mleté pálivé papriky)
  • 6
    45min
    Doba přípravy 15min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    střední
    Doba přípravy
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Recept je vytvořen pro
      TM 31
5

Příprava

    Gulášek za pár kaček
  1. Oloupeme brambory a nakrájíme je na "kostky". Kdo na kostkách netrvá, může zkusit brambory prohnat Closed lid, na R5 / 3 sec.

  2. Máme-li vuřty s přírodním střívkem, nakrájíme je také na "kostky". Pokud je střívko umělé, tak vuřty "svlékneme z kůže".

  3. Oloupeme cibule a nasekáme je v Closed lid na R4 / 5 sec. Zakapeme olejem a zasmažíme v Closed lid při 100°C, na R1, Counter-clockwise operation, po dobu 3 minuty.

  4. Následně přidáme nakrájené vuřty, sladkou papriku a kmín. připravujeme při 100°C, na R1, Counter-clockwise operation, po dobu 5 minut.

    Přidáme brambory a vodu. Připravujeme při 100°C, na R1, Counter-clockwise operation, po dobu 20 minut.
    V průběhu přípravy lehce dosolujeme a kontrolujeme hlavně, jak jsou měkké brambory.

  5. Komu vyhovuje guláš spíše "klasický" (musí být máčka na knedlíky), ten ať si přidá trochu vody. Nám vyhovuje tento guláš v podobě zvěčněné na fotce.

10

Příslušenství, které potřebujete

11

Tip

"Chlapáci" a otrlouši, si mohou guláš vytunit pálivou paprikou nebo tekutými žiletkami (speciální chilli omáčky). Experimentátoři mohou vodu zaměnit za vývar. DOBROU CHUŤ!


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • poctivá česká klasika ,

    Vložil lussy on 3. listopadu 2013 - 14:57.

    poctivá česká klasika , děláno s láskou ještě chybý 12o Plzeň

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Perfektně udělaný recept.

    Vložil Jan Stříbrný on 26. října 2013 - 11:55.

    Perfektně udělaný recept. Mlsná koza může jít všem vzorem. tmrc_emoticons.D Tady není pochyb že to u vás krásně zavonělo.

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • jojo,přehledný recept,dobré

    Vložil mencikovamarta on 21. října 2013 - 10:27.

    jojo,přehledný recept,dobré pro chlapy

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,