3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Losos ve smetanové omáčce se žampióny


Vytisknout:
Vytvořit variaci
4

Ingredience & Porce

4 porce/porcí

Losos ve smetanové omáčce se žampióny

  • 600 gramů čerstvých filetů z lososa, bez kůže a kostí, 8 ks
  • 50 gramů citrónové šťávy
  • sůl
  • pepř, čerstvě umletý
  • 500 gramů vody
  • 2 kusy šalotky
  • 10 gramů másla
  • 300 gramů žampiónů, nakrájených na čtvrtky
  • 50 gramů vína bílého, suchého
  • 150 gramů smetany
  • 200 gramů sýra, smetanového
  • 1 vrchovatá čajová lžička citronové kůry, nastrouhané
  • 2 špetky muškatového oříšku,nastrouhaného
  • 2 špetky cukru
  • 6
    10min
    Doba přípravy 10min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    střední
    Doba přípravy
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31
  • 9
5

Příprava

    1. Opláchněte si lososové filety, pokropte citrónovou šťávou, osolte, opepřete, položte na máslem omaštěný alobal a zabalte v úhledný balíček.
    2. Do Varoma mísy vložte balíček s lososem a položte na tácek Varoma.
    3. Do mixovací nádoby nalijte vodu, uzavřete víkem a položte Varoma mísu na víko a vařte 20 min./Varoma/rychlost 1. Po uvaření přendejte lososa do teplého pekáče (udržujte teplotu 50-75 °C) a vyprázdněte mixovací nádobu.
    4. Do mixovací nádoby vložte šalotku a sekejte nadrobno 5 sek./rychlost 5.
    5. Přidejte máslo a duste 2 min./100°/rychlost 2.
    6. Přidejte jednu polovinu žampiónů, bílé víno, smetanu, smetanový sýr a vařte 5 min./90°C/rychlost 2.
    7. Přidejte zbytek žampiónů, citrónovou kůru, muškátový oříšek, cukr, ½ lžičky soli, ¼ lžičky pepře a vařte další 5 min./90°C Counter-clockwise operation /rychlost 1.
10
11

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář