3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Losos ve smetanové omáčce se žampióny


Vytisknout:
Vytvořit variaci
4

Ingredience & Porce

4 porce/porcí

  • 600 g losos, filet, čerstvý, bez kůže a kosti, 8 ks
  • 50 g citrónová šťáva
  • sůl
  • pepř, čerstvě umletý
  • 300 g bílý žampión, čerstvý, nakrájených na čtvrtky
  • 500 g voda
  • 2 kusy šalotka
  • 10 g máslo
  • 50 g víno bílé, suché
  • 150 g žloutky
  • 200 g sýr, smetanového
  • 1 vrchovatá čajová lžička citrónová kůra, nastrouhané
  • 2 špetky muškatového oříšku,nastrouhaného
  • 2 špetky cukr
  • 6
  • 7
    střední
    Doba přípravy
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31
  • 9
5

Příprava

  1. Popište zde přípravné kroky receptu

  2.  

    1. Opláchněte si lososové filety, pokropte citrónovou šťávou, osolte, opepřte, položte na máslem omaštěný alobal a zabalte v úhledný balíček.
    2. Do Varoma mísy vložte  balíček s lososem a položte na tácek Varoma.
    3. Do mixovací nádoby nalejte vodu, uzavřete víkem a položte Varoma mísu na víko a vařte  20 min./Varoma/rychlost 1 . Po uvaření přendejte lososa do teplého pekáče (udržujte teplotu 50-75 °C) a vyprázdněte mixovací nádobu.
    4. Do mixovací nádoby vložte šalotku a sekejte  nadrobno  5 sek./rychlost 5 .
    5. Přidejte máslo a duste 2 min./100°/rychlost 2 .
    6. Přidejte jednu polovinu žampiónů, bílé víno, smetanu, smetanový sýr a vařte 5 min./90°C/rychlost 2.
    7. Přidejte zbytek žampiónů, citrónovou kůru, muškátový oříšek, cukr, ½ lžičky soli, ¼ lžičky pepře a vařte další 5 min./90°C/ /rychlost 1.
10
11

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář