Nacházíte se zde:
4
Ingredience & Porce
4 porce/porcí
- 600 g losos, filet, čerstvý, bez kůže a kosti, 8 ks
- 50 g citrónová šťáva
- sůl
- pepř, čerstvě umletý
- 300 g bílý žampión, čerstvý, nakrájených na čtvrtky
- 500 g voda
- 2 kusy šalotka
- 10 g máslo
- 50 g víno bílé, suché
- 150 g žloutky
- 200 g sýr, smetanového
- 1 vrchovatá čajová lžička citrónová kůra, nastrouhané
- 2 špetky muškatového oříšku,nastrouhaného
- 2 špetky cukr
-
6
-
7
střední
Doba přípravy -
8
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
-
-
9
5
Příprava
Popište zde přípravné kroky receptu
- Opláchněte si lososové filety, pokropte citrónovou šťávou, osolte, opepřte, položte na máslem omaštěný alobal a zabalte v úhledný balíček.
- Do Varoma mísy vložte balíček s lososem a položte na tácek Varoma.
- Do mixovací nádoby nalejte vodu, uzavřete víkem a položte Varoma mísu na víko a vařte 20 min./Varoma/rychlost 1 . Po uvaření přendejte lososa do teplého pekáče (udržujte teplotu 50-75 °C) a vyprázdněte mixovací nádobu.
- Do mixovací nádoby vložte šalotku a sekejte nadrobno 5 sek./rychlost 5 .
- Přidejte máslo a duste 2 min./100°/rychlost 2 .
- Přidejte jednu polovinu žampiónů, bílé víno, smetanu, smetanový sýr a vařte 5 min./90°C/rychlost 2.
- Přidejte zbytek žampiónů, citrónovou kůru, muškátový oříšek, cukr, ½ lžičky soli, ¼ lžičky pepře a vařte další 5 min./90°C/
/rychlost 1.
10
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní
11
Komentáře
Přidat komentářRyba nemá chybu.
Ryba nemá chybu.
losos jako vždy luxusní
losos jako vždy luxusní
Ryba z páry není nikdy
Ryba z páry není nikdy vysušená a taky se při nabírání nerozpadá
ryba ta nemá chybičku
zdravé ryby