3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Pomerančovo-lososový špíz s jasmínovou rýží


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

  • Špízy a příloha
  • 1 kus pomeranč, na plátky
  • 1 kus žlutá paprika, na kostičky 3 x 3 cm
  • 200 gramů lososa, na kostičky 3 x 3 cm
  • 4 stonky citrónové trávy
  • 1000 gramů voda
  • 2 kostka zeleninového bujónu (pro 0.5 vody)
  • 120 gramů jasmínová rýže
  • 100 gramů lusků cukrového hrášku
  • 100 gramů bílý žampión, čerstvý, na plátky
  • Omáčka:
  • 20 gramů škrob, jemného
  • 75 gramů pomerančové šťávy
  • 1 špetka sůl
  • 1 špetka pepře
  • 0,5 čajové lžičky kari
  • 60 gramů mangového čatní
  • 6
    35min
    Doba přípravy 35min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    střední
    Doba přípravy
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Recept je vytvořen pro
      TM 31
  • 9
5

Příprava

    1. Na stonky citrónové trávy nebo na dřevěné špízy navlékněte v libovolném pořadí kousky pomeranče, papriky a lososa – popřípadě můžete zeleninu a lososa dopředu propíchnout malým nožíkem a vložte do Varoma mísy.
    2. Do mixovací nádoby dejte vodu a zeleninový bujón, vložte košík, odvažte rýži a nasaďte Varoma.
    3. Na tácek Varoma rozložte lusky hrášku a žampióny, vložte do Varomam mísy a poduste 23 min./Varoma/rychlost 1.
    4. Varoma mísu a košík odložte stranou, mixovací nádobu vyprázdněte a vývar zachyťte.
    5. Do mixovací nádoby vložte škrob s pomerančovou šťávou a promíchejte 5_sek./rychlost_3
    6. Do mixovací nádoby nalijte 300 g vývaru, rozmíchaný škrob s pomerančovou šťávou, sůl, pepř a kari a povařte 4 min./100°C/rychlost 3,5.(4 min.100°C/rychlost2,5)
    7. Přidejte mangové čatní, zahřejte 30 sek./100°C/rychlost 2__a podávejte k lososovému špízu na rýži a hráškových luscích.
10

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní
11

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • to vypadá hodně profi

    Vložil zuzka@dvk.cz on 1. prosince 2013 - 21:25.

    to vypadá hodně profi Big Smile

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • jasmínová rýže je sice dražší

    Vložil lussy on 30. listopadu 2013 - 15:48.

    jasmínová rýže je sice dražší ale za to je naprosto skvělá, pokrm vypadá úžasně

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Už i fotka vypadá nádherně

    Vložil Jan Stříbrný on 28. listopadu 2013 - 18:25.

    Už i fotka vypadá nádherně tmrc_emoticons.;)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,