Ingredience & Porce
3 porce/porcí
Quinetto s lilkem
- 50 g parmezánu
- 2 kusy stroužek česneku
- 50 g hub shitake
- 70 g pórek
- 1 kus liku, cca 350-400g, pokrájený na kusy
- 30 g olivový olej
- 20 g máslo
- 180 g quinoi, tríbarevné
- 50 g víno, bílé
- 1 vrchovatá polévková lžíce dochucovací pasty-bujonu
- 550 g voda
- 100 g hříbků/žampionů, (nemusí být)
Příprava
Quinou nejdříve důkladně propláchněte.
Parmezán rozmixujte cca 20sec na R10, dejte stranou do misky.
Česnek rozmixujeme 3sec, R7. Sestěrkujeme.
Přidáme: houby shitake, pórek a lilek. Mixujeme 3sec, R7. Sestěrkujeme.
Přidáme olej, máslo a dusíme 3min, 100°C, R1.
Nasadíme metličku, přidáme propláchnutou quinou a bílého víno. Podusíme další 2min, 100°C, R1, reverse
"Zpětný chod" .
Přidáme bujon, vodu a houby (pokud dáváme) a vaříme 20min, Varoma, R1,
"Zpětný chod" .
V této fázi můžeme vmíchat např. čerstvý hrášek - promícháme na reverse cca minutu R2.
Směs dáme do servírovací mísy s částí strouhaného parmezánu a přikryjime. Necháme cca 5min dojít.
Podáváme posypané zbylým parmezánem.
Příprava
Risotto z quinoi s lilkem
Příslušenství, které potřebujete
-
Metlička
koupit nyní -
Stěrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Přidat komentář