Ingredience & Porce
Quinetto s lilkem
- 50 g parmezánu
- 2 kusy stroužek česneku
- 50 g hub shitake
- 70 g pórek
- 1 kus liku, cca 350-400g, pokrájený na kusy
- 30 g olivový olej
- 20 g máslo
- 180 g quinoi, tríbarevné
- 50 g víno, bílé
- 1 vrchovatá polévková lžíce dochucovací pasty-bujonu
- 550 g voda
- 100 g hříbků/žampionů, (nemusí být)
Příslušenství, které potřebujete
-
Metlička
koupit nyní -
Stěrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
Quinou nejdříve důkladně propláchněte.
Parmezán rozmixujte cca 20sec na R10, dejte stranou do misky.
Česnek rozmixujeme 3sec, R7. Sestěrkujeme.
Přidáme: houby shitake, pórek a lilek. Mixujeme 3sec, R7. Sestěrkujeme.
Přidáme olej, máslo a dusíme 3min, 100°C, R1.
Nasadíme metličku, přidáme propláchnutou quinou a bílého víno. Podusíme další 2min, 100°C, R1, reverse "Zpětný chod" .
Přidáme bujon, vodu a houby (pokud dáváme) a vaříme 20min, Varoma, R1, "Zpětný chod" .
V této fázi můžeme vmíchat např. čerstvý hrášek - promícháme na reverse cca minutu R2.
Směs dáme do servírovací mísy s částí strouhaného parmezánu a přikryjime. Necháme cca 5min dojít.
Podáváme posypané zbylým parmezánem.
Příprava
Risotto z quinoi s lilkem
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Are you sure to delete this comment ?