3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Quinetto s lilkem


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

3 porce/porcí

Quinetto s lilkem

  • 50 g parmezánu
  • 2 kusy stroužek česneku
  • 50 g hub shitake
  • 70 g pórek
  • 1 kus liku, cca 350-400g, pokrájený na kusy
  • 30 g olivový olej
  • 20 g máslo
  • 180 g quinoi, tríbarevné
  • 50 g víno, bílé
  • 1 vrchovatá polévková lžíce dochucovací pasty-bujonu
  • 550 g voda
  • 100 g hříbků/žampionů, (nemusí být)
5

Příprava

    Příprava
  1. Quinou nejdříve důkladně propláchněte. 

    Parmezán rozmixujte cca 20sec na R10, dejte stranou do misky. 

     

  2. Risotto z quinoi s lilkem
  3. Česnek rozmixujeme 3sec, R7. Sestěrkujeme.

     

    Přidáme: houby shitake, pórek a lilek. Mixujeme 3sec, R7. Sestěrkujeme.

     

    Přidáme olej, máslo a dusíme 3min, 100°C, R1. 

     

    Nasadíme metličku, přidáme propláchnutou quinou a bílého víno. Podusíme další 2min, 100°C, R1, reverse Zpětný chod.

     

    Přidáme bujon, vodu a houby (pokud dáváme) a vaříme 20min, Varoma, R1, Zpětný chod

     

    V této fázi můžeme vmíchat např. čerstvý hrášek - promícháme na reverse cca minutu R2. 

     

    Směs dáme do servírovací mísy s částí strouhaného parmezánu a přikryjime. Necháme cca 5min dojít. 

     

    Podáváme posypané zbylým parmezánem. 

10

Příslušenství, které potřebujete

  • Metlička
    Metlička
    koupit nyní
  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní
11

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Zatím jste nenapsali žádné komentáře.