RECEPT PRO THERMOMIX ®
Ingredience & Porce
6 porce/porcí
- 400 gramů červená řepa, oloupané a na čtvrtky
- 2 stroužky stroužek česneku, oloupaného
- 100 gramů suchého červeného vína
- 10 gramů med
- 10 gramů balzamikový ocet
- 60 gramů šalotka
- 320 gramů rýže carnaroli nebo arborio
- 30 gramů olivový olej
- 500 gramů voda
- 1 kostka zeleninový bujón (pro 0,5 l vody)
- 70 gramů máslo
- 70 gramů sýr, Parmazán
- 150 gramů gorgonzoly
- několik lístků lístek bazalky
- špetka čerstvě namletého pepře
- sůl dle chuti
-
6
28min
Doba přípravy 3minDoba vaření/pečení -
7
snadný
Doba přípravy -
8
-
Recept je vytvořen pro
TM 5
Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.
-
Příprava
do mixovací nádoby vložíme parmazán na cca 3cm kousky a sekáme 15sekund/rychlost 10
odložíme do misky
do mixovací nádoby vložíme víno, med, balzamiko a svaříme na 2/3 objemu. 5min/varoma/rychlost 1, na víko nedáme odměrku
přidáme červenou řepu a mixujeme 1min/rychlost 4-8
přendáme do čisté mísy
do čisté mixovací nádoby vložíme cibuli a sekáme 5sekund/rychlost 5
přidáme česnek, olej a restujeme 3min/varoma/
"Zpětný chod" /rychlost 1
přidáme rizoto a dusíme 3min/100stupňů/
"Zpětný chod" /rychlost 1
přidáme vodu, bujon a červenou řepu, špetku pepře a soli
vaříme dle typu rýže cca 15min/100stupňů/
"Zpětný chod" /rychlost 1 bez odměrky
lehce vmícháme máslo a nastrouhaný parmazán
podáváme s nakrájenou gorgonzolou a lístky bazalky
parmazán
červená řepa
rizoto
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Přidat komentář