RECEPT PRO THERMOMIX ®
Ingredience & Porce
6 porce/porcí
- 400 gramů červená řepa, oloupané a na čtvrtky
- 2 stroužky stroužek česneku, oloupaného
- 100 gramů suchého červeného vína
- 10 gramů med
- 10 gramů balzamikový ocet
- 60 gramů šalotka
- 320 gramů rýže carnaroli nebo arborio
- 30 gramů olivový olej
- 500 gramů voda
- 1 kostka zeleninový bujón (pro 0,5 l vody)
- 70 gramů máslo
- 70 gramů sýr, Parmazán
- 150 gramů gorgonzoly
- několik lístků lístek bazalky
- špetka čerstvě namletého pepře
- sůl dle chuti
-
6
28min
Doba přípravy 3minDoba vaření/pečení -
7
snadný
Doba přípravy -
8
-
Recept je vytvořen pro
TM 5
Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!
-
Příprava
-
do mixovací nádoby vložíme parmazán na cca 3cm kousky a sekáme 15sekund/rychlost 10
odložíme do misky
-
do mixovací nádoby vložíme víno, med, balzamiko a svaříme na 2/3 objemu. 5min/varoma/rychlost 1, na víko nedáme odměrku
přidáme červenou řepu a mixujeme 1min/rychlost 4-8
přendáme do čisté mísy
-
do čisté mixovací nádoby vložíme cibuli a sekáme 5sekund/rychlost 5
přidáme česnek, olej a restujeme 3min/varoma/
/rychlost 1
přidáme rizoto a dusíme 3min/100stupňů/
/rychlost 1
přidáme vodu, bujon a červenou řepu, špetku pepře a soli
vaříme dle typu rýže cca 15min/100stupňů/
/rychlost 1 bez odměrky
lehce vmícháme máslo a nastrouhaný parmazán
podáváme s nakrájenou gorgonzolou a lístky bazalky
parmazán
červená řepa
rizoto
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
koupit nyní
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Přidat komentář