3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Italský chléb Focaccia


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

4 porce/porcí

  • 500 g hladká mouka
  • 3 polévkové lžíce panenského olivového oleje
  • 25 g kvasnic
  • 250 g mléko
  • špetka cukr
  • 1/2 polévkové lžíce sůl
  • 2 polévkové lžíce jehliček čerstvého rozmarýnu

na dotvoření

  • 100 g panenského olivového oleje
  • černé olivy bez pecek
  • sůl, hrubá
  • 1 polévková lžíce rozmarýnových jehliček
5

Příprava

    těsta
  1. V nádobě vytvoříme kvásek z mléka, kvasnic a cukru na 37°C/1,5minuty/R2. Přidáme ostatní suroviny a propracujeme RKlas/4minuty. v poslední minutě zapracujeme jehličky rozmarýnu. Necháme 20minut nakynout v nádobě. Poté vytvoříme dvě placky, které položíme na plech vyložený pečícím papírem, nebo fólií. Na papír jsme nacákali 50g olivového oleje a posypali jsme ho hrubozrnnou solí. Placky na něm necháme ještě asi 15min. nakynout. Po nakynutí  vytlačte do každé z placek asi 24 půlek černých oliv a mezi ně sem tam zapíchněte jehličku rozmarýnu. Nechte placky ještě chvilku kynout, olivy a rozmarýn potom v těstě lépe drží. Do důlků ješte nakapejte olej. Pečte v troubě do zlatova na 180°C/asi 20min.

  2. Popište zde přípravné kroky receptu

10

Příslušenství, které potřebujete

11

Tip

Podávejte ještě teplé. Teplými kousky chleba vytírejte horký, voňavý olej s křupavou mořskou solí- je to skutečně lahoda přímo božskátmrc_emoticons.-)


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • My ho máme nejraději s

    Vložil jakubch on 13. března 2014 - 12:05.

    My ho máme nejraději s bazalkovým pestem a cherry rajčátky, děti se po něm můžou utlouct! tmrc_emoticons.;)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Tento recept na italský chléb

    Vložil KlaraRiegerova on 12. března 2014 - 20:09.

    Tento recept na italský chléb je naprosto ÚŽASNÝ, moc nám chutnal !!!! Uvařila jsem k němu polévku z řapíkatého celeru, rajčat, cizrny a zelených fazolek, ochucenou římským kmínem, česnekem, solí a pepřem (kde jinde, než v TM) a v kombinaci s chlebem s olivami to byla to vynikající večeře tmrc_emoticons.-)


    Určitě jsem nepekla chléb naposledy tmrc_emoticons.-)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Je to náš oblíbený recept

    Vložil Jan Stříbrný on 1. prosince 2013 - 02:05.

    Je to náš oblíbený recept tmrc_emoticons.)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • opravdu zajímavé

    Vložil mencikovamarta on 6. listopadu 2013 - 22:55.

    tmrc_emoticons.;) opravdu zajímavé

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Chleba je už v troubě.     

    Vložil lussy on 5. listopadu 2013 - 18:14.

    Chleba je už v troubě.  tmrc_emoticons.D    

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Jejda,to vypadá skvěle:-)

    Vložil zuzka@dvk.cz on 4. listopadu 2013 - 19:06.

    Jejda,to vypadá skvěletmrc_emoticons.-)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Vypadá zajímavě.

    Vložil yvonaj on 4. listopadu 2013 - 13:31.

    Vypadá zajímavě.

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,