3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Tyčinky z pohanky a pšenice


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

50 kus/kusů

Tyčinky z pohanky a pšenice

  • 300 gramů pohanka, loupané nebo pohankové mouky
  • 80 gramů ječmene, nebo krup
  • 300 gramů voda, vlažné
  • 200 gramů hladká mouka
  • 70 gramů olej
  • 30 gramů máslo
  • 30 gramů čerstvé droždí
  • 1 čajová lžička cukr
  • 1 čajová lžička sůl
  • 20 gramů pšeničné krupice, na podsypání
  • hrubá sůl, sezamová semínka..., na ozdobu
5

Příprava

  1. 1. Do mixovací nádoby nasypte pohankovou a pčeničnou mouku a melte 30 sekund/rychlostí 10.

    2. Přidejte vodu, mouku, olej, msálo, čerstvé droždí, cukr a sůl a hněťte 3 minuty/Closed lid/Dough mode/.

    3.Uhnětené těsto položte na vál a vytvarujte z něho kouli. Obalte v semolinové mouce, přikryjte utěrkou a nechte kynout na teplém místě po dobu asi 1 hodiny, do dvojnásobku původní velikosti.

    4. Předehřejte troubu na 200°C.

    5. Jakmile těsto vykyne, rozdělte ho na 4 kusy a rozválejte je tak, aby měly tloušťku zhruba 0,5 cm (obdélník). Vykrajovacím kolečkem nebo ostrým nožem nakrájejte těsto na dlouhé pruhy o šířce přibližně 2 cm.

    6. Poté je posypejte hruně mletou solí a sezamovými semínky, zatočte do spirály a dejte na plech pokrytý pečícím papírem.

    7. Pečte přibližně 15 minut při 200°C.
10

Příslušenství, které potřebujete

11

Tip

Jde o polský recept, ve kterém se používá pražená pohanka, ale lze použít i obyčejnou.



TIP

- podávejte s různými dipy

- posypejte větším množstvím soli, aby byla chuť výraznější


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Zatím jste nenapsali žádné komentáře.