3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Tyčky z pohanky a pšenice


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

50 kus/kusů

Suroviny

  • 300 gramů pohanka, loupané nebo pohankové mouky
  • 80 gramů ječmene, nebo krup
  • 300 gramů voda, vlažné
  • 200 gramů hladká mouka
  • 70 gramů olej
  • 30 gramů máslo
  • 30 gramů čerstvé droždí
  • 1 čajová lžička cukr
  • 1 čajová lžička sůl
  • 20 gramů pšeničné krupice
  • sůl, hrubá, na ozdobu
  • sezamová semínka, na ozdobu
5

Příprava

  1. Do mixovací nádoby nasypte pohankovou a pšeničnou mouku a melte 30 sek./rychlost 10.

  2. Přidejte vodu, mouku, olej, máslo, droždí, cukr a sůl a hněťte 3 min./Zamknout nádobu/Klas.

  3. Uhnětené těsto položte na vál a vytvarujte z něho kouli. Obalte v pšeničné krupici, přikryjte utěrkou a nechte kynout na teplém místě po dobu asi 1 hodiny, do dvojnásobku původní velikosti.

  4. Předehřejte troubu na 200 °C.

  5. Jakmile těsto vykyne, rozdělte ho na 4 kusy a rozválejte je tak, aby měly tloušťku zhruba 0,5 cm (obdélník 15 x 20 cm). Vykrajovacím kolečkem nebo ostrým nožem nakrájejte těsto na dlouhé pruhy o šířce přibližně 2 cm. Poté posypte hrubě mletou solí a sezamovými semínky, zatočte do spirály a dejte na plech pokrytý pečicím papírem.

  6. Pečte přibližně 15 minut (200 °C).

10
11

Tip

Podávejte s různými dipy.

Posypte větším množstvím soli, aby byla chuť výraznější.

 

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Zatím jste nenapsali žádné komentáře.