3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Krémová chřestová polévka


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

6 porce/porcí

Na šest talířů lahodné polévky

  • 400 gramů chřest, bílý, oloupaného, nakrájeného na cca 4 centimetry dlouhé kousky
  • 100 gramů brambora, oloupaných, nakrájených na kostky
  • 50 gramů cibule, oloupané, na půlky
  • 1 stroužek stroužek česneku
  • 700 gramů voda
  • 1 kostka zeleninového bujónu nebo pasty
  • 1/2 - 1 čajová lžička pepře černého, mletého
  • 50 gramů jemného taveného sýru
  • 100 gramů smetany 33%, minimálně 20%
  • kopr, čerstvý, na ozdobu
5

Příprava

  1. 1. Do mixovací nádoby vložte chřest, brambory, cibuli a stroužek česneku a sekejte 7 sekund/rychlost 5. Pomocí stěrky stlačujte suroviny dolů.

    2. Přidejte 300gramů vody, kostku bujónu, sůl a pepř a vařte 15 minut/100°C/rychlost 2.

    3. Přidjete tavený sýr a kysanou smetanu a mixujte 30 sekund/rychlost 3 - postupně zvyšujte až na rychlost 8.

    4.Přidejte 400gramů vody a vařte 5 minut/100°C/rychlost 2.

    5. Před podáváním je možné polévku posypat koprem.

10

Příslušenství, které potřebujete

11

Tip

DALŠÍ VARIANTY:

- Kopr má výraznou chuť, ale nepodaří - li se vám ho sehnat, můžte použít i petrželku.

- Bílý chřest lze nahradit zeleným chřestem.

- Můžete použít také konzervovaný bílý chřest, za předpokladu, že se nejedná o marinovaný chřest, ale o chřest naložený v solném nálevu na bázi vody.


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Zatím jste nenapsali žádné komentáře.