Doba přípravy
15min
Celkový čas
1h 30min
porce/procí
4
porce/porcí
Úroveň
pokročilý
Ingredience & Porce
- 200 g předního hovězího masa
- 1/2 klobása
- 200 g červená řepa
- 200 g brambora
- 50 g mrkev
- 20 g petržele
- 1 kus cibule
- 30 g sádla
- 1 polévková lžíce hladká mouka
- špetka cukru,octa,soli,pepře
- 1 1/2 litru voda
- bobkový list,zakysaná smetana
- 3 polévkové lžíce rajčatový protlak
- 1 kus hovězí bujón
Příslušenství, které potřebujete
-
Varoma
-
Varný košík
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- Do nádoby vložíme mrkev,petržel a cibuli,sekneme krátce R5.
Vložíme sádlo a orestujeme 10 minut/Varoma/ "Zpětný chod"
Opláchnuté maso nakrájené na kostičky, vložíme do košíku.
Přidáme bujon, zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, nasadíme víko a vaříme 50 minut/Varoma/rychlostí 1.
Jakmile na displeji bude čas 25 minut, nasadíme Varoma mísu s bramborami.
Po uvaření dáme brambory stranou a vyjmeme košík s masem.
Přidáme oloupanou nakrájenou na kostičky či nudličky červenou řepu, koření, rozmíchanou mouku v troše vody a vaříme 15 minut/100°C/rychlostí 1/ "Zpětný chod" .
Boršč osladíme, okyselíme, přidáme maso a klobásu nakrájenou na kolečka, zakysanou smetanu a povaříme 10 minut/90°C/rychlostí 1/"Zpětný chod" .
Po uvaření vložíme uvařené brambory.
Tip
Polévku můžeme na talíři ozdobit trochou zakysané smetavy a posypat petrželkou.
Dobu vaření upravte dle velikosti nakrájeného masa.Doporučuji maso nakrájet na malé kousky.
Recpt lze připravit i v TM 5
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Ostatní uživatelé také líbilo
Zobrazit podobné:
Komentáře
ahoj,jo je tam překlep recept opravím děkuji za info.
Recept je fajn ale maso se musí vařit déle rozhodne sem maso vařil o 20minut více a to 10min při prvním vařenií a pak po zahuštění dalších 10mn jinak by bylo tuhe ale jinak recept OK
Boršč jsem nikdy nevařila, děkuji za recept a ráda ho vyzkouším.
zkusím zdendův boršč.
Jestli to dobře čtu, tak to maso se vaří celkem 32minut? Není to málo? Není tu někde překlep?