3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Zdeňkův běloruský Boršč


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

4 porce/porcí

  • 200 g předního hovězího masa
  • 1/2 klobása
  • 200 g červená řepa
  • 200 g brambora
  • 50 g mrkev
  • 20 g petržele
  • 1 kus cibule
  • 30 g sádla
  • 1 polévková lžíce hladká mouka
  • špetka cukru,octa,soli,pepře
  • 1 1/2 litru voda
  • bobkový list,zakysaná smetana
  • 3 polévkové lžíce rajčatový protlak
  • 1 kus hovězí bujón
  • 6
    15min
    Doba přípravy 15min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    pokročilý
    Doba přípravy
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31
5

Příprava

  1. Do nádoby vložíme mrkev,petržel a cibuli,sekneme krátce R5.

    Vložíme sádlo a orestujeme 10 minut/Varoma/ Counter-clockwise operation

    Opláchnuté maso nakrájené na kostičky, vložíme do košíku.

    Přidáme bujon, zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, nasadíme víko a vaříme 50 minut/Varoma/rychlostí 1.

    Jakmile na displeji bude čas 25 minut, nasadíme Varoma mísu s bramborami.

    Po uvaření dáme brambory stranou a vyjmeme košík s masem.

    Přidáme oloupanou nakrájenou na kostičky či nudličky červenou řepu, koření, rozmíchanou mouku v troše vody a vaříme 15 minut/100°C/rychlostí 1/ Counter-clockwise operation.

    Boršč osladíme, okyselíme, přidáme maso a klobásu nakrájenou na kolečka, zakysanou smetanu a povaříme 10 minut/90°C/rychlostí 1/Counter-clockwise operation.

    Po uvaření vložíme uvařené brambory.
10

Příslušenství, které potřebujete

11

Tip

Polévku můžeme na talíři ozdobit trochou zakysané smetavy a posypat petrželkou.

Dobu vaření upravte dle velikosti nakrájeného masa.Doporučuji maso nakrájet na malé kousky.

Recpt lze připravit i v TM 5


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • ahoj,jo je tam překlep recept

    Vložil zdenda.praha on 5. října 2014 - 10:38.

    ahoj,jo je tam překlep recept opravím děkuji za info.

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Recept je fajn ale maso se

    Vložil Relaxunas on 5. října 2014 - 00:56.

    Recept je fajn ale maso se musí vařit déle rozhodne  sem  maso vařil o 20minut více a to  10min  při  prvním vařenií a pak po  zahuštění  dalších 10mn  jinak by bylo tuhe ale jinak  recept OK

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Boršč jsem nikdy nevařila,

    Vložil lussy on 28. listopadu 2013 - 17:04.

    Boršč jsem nikdy nevařila, děkuji za recept a ráda ho vyzkouším.

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • zkusím zdendův boršč.

    Vložil yvonaj on 6. listopadu 2013 - 12:12.

    zkusím zdendův boršč.Love

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Jestli to dobře čtu, tak to

    Vložil Jan Stříbrný on 27. října 2013 - 23:47.

    Jestli to dobře čtu, tak to maso se vaří celkem 32minut? Není to málo? Není tu někde překlep?

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,