3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Čočková paštika


Vytisknout:
Vytvořit variaci
4

Ingredience & Porce

30 plátek/plátky

Čočková paštika

  • 250 g čočky
  • 1400 g vody
  • 150 g těstovin, např. fusilli, mušle
  • 260 - 280 g cibule, napůl
  • 1 stroužek česneku
  • 400 g žampiónů, očištěných (větší žampióny rozkrojené napůl)
  • 20 g másla
  • 1 čajová lžička majoránky, suché
  • 1 čajová lžička pepře černého, mletého
  • 1½ čaj, ové lžičky soli
  • 1 čajová lžička zeleninové soli
  • 1 polévková lžíce olivového oleje, na vymazání
  • 1 polévková lžíce strouhanky, na vysypání
  • 6
    6h 20min
    Doba přípravy 35min
    Doba vaření/pečení 40min
  • 7
    střední
    Doba přípravy
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31
  • 9
5

Příprava

  1. 1.  Čočku namočte na 2 hodiny do 500 g studené vody. Poté ji nechte okapat v košíku.

    2.  Do mixovací nádoby nalijte 900 g vody, přidejte namočenou čočku a vařte 23 min./100°C/ / . Mezitím podle instrukcí na obalu uvařte těstoviny a nechte je okapat. Čočku nechte okapat v košíku, odložte stranou a nechte vychladnout. Vyprázdněte mixovací nádobu.

    3.  Do mixovací nádoby dejte cibuli a česnek a sekejte 8 sek./ /rychlost 5. Pomocí stěrky stlačujte suroviny dolů.

    4.  Přidejte žampiony a sekejte 5 sek./rychlost 4, pomáhejte si přitom stěrkou. Pomocí stěrky stlačujte suroviny dolů.

    5.  Předehřejte troubu na 180°C.

    6.  Přidejte máslo a vařte 4 min./Varoma/rychlost 1. V košíku nechte ze žampionů okapat přebytečnou tekutinu.

    7.  Přidejte koření a sůl, vařené těstoviny a čočku a sekejte 40 sek./rychlost 8, pomáhejte si přitom stěrkou. V případě potřeby dokořeňte.

    8.  Vzniklou směs přendejte do obdélníkového pekáče, zhruba 35-40 cm dlouhého, vymazaného olejem a zaprášeného strouhankou. Pečte asi 40 minut (180°C). Před krájením na plátky nechte zcela vychladnout a dejte ještě na 2-3 hodiny do lednice.

     

    Tip

     

    Nakrájejte na plátky a podávejte s chlebem a majonézou nebo česnekovou omáčkou.

     

    Čočkovou paštiku lze jíst jako vegetariánskou "sekanou", například s pečenými bramborami.

     

    Zeleninová sůl je sůl rozemletá se sušenými bylinkami a zeleninou. Lze zaměnit 1 kostku zeleninového bujónu za 1 čajovou lžičku zeleninové bujónové pasty.

10
11

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Čočková paštika, tu budu

    Vložil lussy on 1. prosince 2013 - 08:44.

    Čočková paštika, tu budu muset vyzkoušet!! Zní lákavě. tmrc_emoticons.)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Paštika, která je opravdu

    Vložil Jan Stříbrný on 29. listopadu 2013 - 01:48.

    Paštika, která je opravdu zdravátmrc_emoticons.-)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,