3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Dýně s citrónem a sýrem


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

4 porce/porcí

pomazánka

  • 750 gramů oloupané dýně, nakrájené na kostky
  • 200 gramů sýru Čedar
  • 200 gramů studené vody
  • 2 čajové lžičky kukuričná múka / solamyl
  • 1/2 kus citrón
  • 1 kus bujón (pro 0,5 l)
  • 1/2 čajové lžičky sůl
  • 1 špetka pepře
  • zelená petrželka, nebo pažitka
  • 6
    40min
    Doba přípravy 10min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    snadný
    Doba přípravy
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Recept je vytvořen pro
      TM 31
5

Příprava

  1. 1. Do nádoby vložíme na kostky nakrájený sýr a strouháme 5 sek./rychlost 7. Vysypeme do misky a dáme stranou.

    2. Do nádoby nalejeme 1/2 l vody.  Připravenou dýni vložíme do Varoma mísy a vaříme 10 min./Varoma/rychlost 2. Dýně musí byt měkká, ale pevná. Po uvaření dýni přesypeme do zapékací mísy a zchladíme nádobu.

    3. Do nádoby nalejeme studenou vodu, škrob, bujón, šťávu a kůru z 1/2 citrónu a vaříme 5 min./100 st./rychlost 2. Pak přidáme 100 gramů  nastrouhaného sýru a vaříme 1,30 min./100 st./rychlost 2. Sýr musí být rozpuštěný.

    4. Přidáme sůl, pepř, nasekanou petrželku, nebo pažitku a promícháme 5 sek./ rychlost 3.

    Předehřejeme si gril na nejvyšší teplotu.

    Připravenou omáčkou zalejeme dýni v zapékací míse a posypeme zbývajícím sýrem. Zapékáme 15-20 minut, dokud omáčka nezíská zlatavou barvu.

    Podáváme jako předkrm, nebo jako přílohu k různým masům.

  2. Popište zde přípravné kroky receptu

  3. Popište zde přípravné kroky receptu

10

Příslušenství, které potřebujete

11

Tip

Může se podávat i jako hlavní jídlo.


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Moc moc dobré

    Vložil Moňulka on 9. září 2014 - 16:47.

    Moc moc dobré

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Díky za fotku:-)

    Vložil Jan Stříbrný on 1. prosince 2013 - 17:43.

    Díky za fotkutmrc_emoticons.-)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • no zní to lákavě a hlavně

    Vložil lussy on 27. listopadu 2013 - 19:33.

    no zní to lákavě a hlavně zdravě tmrc_emoticons.)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • zajímavé a jistě bdobré

    Vložil yvonaj on 19. listopadu 2013 - 10:35.

    zajímavé a jistě bdobréLove

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Fotka už je tady a

    Vložil merunka on 28. října 2013 - 17:13.

    Fotka už je tady a vyzkoušejte, je to fakt dobrý. Dáme buď kukuřičnou moučku, nebo solamyl. Já dávám solamyl. Dobrou chuť.

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Je čas dýňové zabijačky, je

    Vložil Jan Stříbrný on 23. října 2013 - 00:18.

    Je čas dýňové zabijačky, je čas na tento recept! Právě jsem jí „zařízl" ve sklepě. Rád vyzkouším.

    Co fotečka byla by? Abychom věděli nač se máme těšit. A prečo ta kukuričná múka v rozpise? To jako místo solamylu?

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Vyzkoušíme,uvidíme....

    Vložil zuzka@dvk.cz on 22. října 2013 - 23:24.

    Vyzkoušíme,uvidíme....

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,