3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Lilkový kaviár - bezmasá pomazánka


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

6 porce/porcí

Potřebné suroviny:

  • 3 stroužky stroužek česneku
  • 100 gramů cibule
  • 400 gramů lilek
  • 65 gramů olivový olej
  • 1 čajová lžička sůl
  • 1 špetka pepř, čerstvě umletý
  • 1 kus červená paprika, pokrájené na kostky
  • 1 polévková lžíce rajčatový protlak
5

Příprava

    Kroky přípravy lilkového kaviáru
  1. 1. Do mixovací nádoby vložte česnek a sekejte 5 sekund / rychlost  5. Rozsekaný česnek vyjměte a odložte stranou.

    2. Do mixovací nádoby vložte cibuli a lilek pokrájený na větší kousky a sekejte 6 sekund / ryhlost 5.

    3. K rozsekané zelenině přidejte olej, sůl, pepř a vařte 10 minut / Varoma / Zpětný chod/ rychlost 1.

    4. Přidejte pokrájenou červenou papriku, rajčatový protlak a odložený česnek a vařte 5 minut / 100 stupňů / Zpětný chod / rychlost 1.

     

10

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní
11

Tip

Pokud vám kaviár z lilků zbyde, dejte ho do skleničky, uzavřete víčkem a nechte asi 20 minut sterilovat v hrnci s vařící vodou. Uchováte si tak kaviár pro další příležitost.


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Lilek mám ráda, ráda recept

    Vložil lussy on 1. prosince 2013 - 11:22.

    Lilek mám ráda, ráda recept vyzkouším. Děti ho nemusí, ale až ochutnají určitě jim začně chutnat tmrc_emoticons.;)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Skvělý nápad pro vegetariány

    Vložil Jan Stříbrný on 29. listopadu 2013 - 17:31.

    Skvělý nápad pro vegetariány tmrc_emoticons.|

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,