Ingredience & Porce
6 porce/porcí
Potřebné suroviny:
- 3 stroužky stroužek česneku
- 100 gramů cibule
- 400 gramů lilek
- 65 gramů olivový olej
- 1 čajová lžička sůl
- 1 špetka pepř, čerstvě umletý
- 1 kus červená paprika, pokrájené na kostky
- 1 polévková lžíce rajčatový protlak
Příprava
1. Do mixovací nádoby vložte česnek a sekejte 5 sekund / rychlost 5. Rozsekaný česnek vyjměte a odložte stranou.
2. Do mixovací nádoby vložte cibuli a lilek pokrájený na větší kousky a sekejte 6 sekund / ryhlost 5.
3. K rozsekané zelenině přidejte olej, sůl, pepř a vařte 10 minut / Varoma /
"Zpětný chod" / rychlost 1.
4. Přidejte pokrájenou červenou papriku, rajčatový protlak a odložený česnek a vařte 5 minut / 100 stupňů /
"Zpětný chod" / rychlost 1.
Kroky přípravy lilkového kaviáru
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní
Tip
Pokud vám kaviár z lilků zbyde, dejte ho do skleničky, uzavřete víčkem a nechte asi 20 minut sterilovat v hrnci s vařící vodou. Uchováte si tak kaviár pro další příležitost.
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Přidat komentářLilek mám ráda, ráda recept
Lilek mám ráda, ráda recept vyzkouším. Děti ho nemusí, ale až ochutnají určitě jim začně chutnat
Skvělý nápad pro vegetariány
Skvělý nápad pro vegetariány