3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Řecký předkrm - hummus


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

8 porce/porcí

Řecký předkrm - hummus

  • 150 gramů sezamu, bílého
  • 300 gramů cizrny, uvařené nebo v plechovce
  • citrónová šťáva, nebo v obchodech se zdravou výživou, cizrnu zcedíme a ponecháme část nálevu
  • 4 stroužků česneku
  • 60 gramů olivový olej
  • 1/2 čajové lžičky římského kmínu, mletého
  • 1/2 čajová lžička soli
  • 1/2 čajová lžička čerstvě umletého pepře
  • 1 kus odměrky vývaru nebo nálevu z cizrny
  • 6
  • 7
    Doba přípravy
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Recept je vytvořen pro
      TM 31
5

Příprava

  1. Sezam vložíme do nádoby a mixujeme 30 sekund/R 10.

    Přidáme ostatní suroviny kromě nálevu a mixujeme 30 sekund/ R 9.

    V průběhu občas zastavíme Thermomix a stěrkou setřeme suroviny, případně přidáme nálev z cizrny.

    Měla by vzniknout pasta hustá jako pomazánka.

    Podáváme jako předkrm se zeleninou nebo chlebem, můžeme také namazat na bagety jako výbornou svačinu či rychlé pohoštění.
10
11

Tip

Cizrna patří k luštěninám, někdy ji najdete také pod označením římský hrách. Pochází z oblasti Středního východu, kde se s oblibou jí jako součást karbanátků falafel či hustého luštěninového dipu hummus.

Cizrna se také často připravuje dušená se zeleninou a kořením.

Obsahuje spoustu zdraví prospěšných látek, jako jsou železo, vápník, hořčík, draslík a mangan.

Cizrna má také vysoký obsah nenasycených mastných kyselin a vlákniny. Oproti jiným luštěninám je dobře stravitelná.

Cizrnu nejprve namočte do studené vody na 8–12 hodin.

Poté vařte do měkka asi 1 hodinu.


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Krásně barevné ;)musím

    Vložil lussy on 1. prosince 2013 - 09:53.

    Krásně barevné tmrc_emoticons.;)musím vyzkoušet tmrc_emoticons.)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Vařím ji 15 minut a myslím že

    Vložil Jan Stříbrný on 29. listopadu 2013 - 01:41.

    Vařím ji 15 minut a myslím že to úplně stačí.

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,