Ingredience & Porce
Řecký předkrm - hummus
- 150 gramů sezamu, bílého
- 300 gramů cizrny, uvařené nebo v plechovce
- citrónová šťáva, nebo v obchodech se zdravou výživou, cizrnu zcedíme a ponecháme část nálevu
- 4 stroužků česneku
- 60 gramů olivový olej
- 1/2 čajové lžičky římského kmínu, mletého
- 1/2 čajová lžička soli
- 1/2 čajová lžička čerstvě umletého pepře
- 1 kus odměrky vývaru nebo nálevu z cizrny
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- Sezam vložíme do nádoby a mixujeme 30 sekund/R 10.
Přidáme ostatní suroviny kromě nálevu a mixujeme 30 sekund/ R 9.
V průběhu občas zastavíme Thermomix a stěrkou setřeme suroviny, případně přidáme nálev z cizrny.
Měla by vzniknout pasta hustá jako pomazánka.
Podáváme jako předkrm se zeleninou nebo chlebem, můžeme také namazat na bagety jako výbornou svačinu či rychlé pohoštění.
Tip
Cizrna patří k luštěninám, někdy ji najdete také pod označením římský hrách. Pochází z oblasti Středního východu, kde se s oblibou jí jako součást karbanátků falafel či hustého luštěninového dipu hummus.
Cizrna se také často připravuje dušená se zeleninou a kořením.
Obsahuje spoustu zdraví prospěšných látek, jako jsou železo, vápník, hořčík, draslík a mangan.
Cizrna má také vysoký obsah nenasycených mastných kyselin a vlákniny. Oproti jiným luštěninám je dobře stravitelná.
Cizrnu nejprve namočte do studené vody na 8–12 hodin.
Poté vařte do měkka asi 1 hodinu.
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Krásně barevné musím vyzkoušet
Vařím ji 15 minut a myslím že to úplně stačí.