Ingredience & Porce
4 porce/porcí
polenta
- 1 kus cibule
- 1 polévková lžíce olej
- 1 litr voda
- 1 polévková lžíce sůl
- 250 g kukuricné krupice
- 2 kostky bujón (pro 0,5 l)
-
6
40min
Doba přípravyDoba vaření/pečení -
7
snadný
Doba přípravy -
8
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
-
Příprava
- Do
vložte oloupanou cibuli a sekejte 3 sek./R5.
- Stěrkou setřete cibuli dolů, přidejte olej a smažte 2,5min/Varoma/R1.
- Do
dejte vodu, sůl a bujón a vařte 100°/9 min./R1
- Vsypte polentu a vařte 100°/35 min./R1
- Do
polenta
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní
Tip
Teplá polenta je vhodná jako příloha místo bramborové kaše. Připravuji obvykle větší množství (4 porce místo 2) a polovinu stejnoměrně rozetřu na prkénko nebo plech a nechám vystydnout. Vychladlou ji rozkrájím na čtverce nebo trojúhelníky a lehce opeču na oleji na pánvi – opět jiná a vynikající příloha!
lze samozrejme pripravit i bez cibule. taky se da pridat treba opecena slanina nebo zelene bylinky.
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Přidat komentář