Nacházíte se zde:
4
Ingredience & Porce
60 kus/kusů
Cantucci (mandlové suchárky)
- 350 gramů mouky hladké
- 250 gramů cukru
- 1 špetka soli
- 2 čajové lžičky kypřícího prášku do pečiva
- 2 kusy vajec
- 1 kus vaječného žloutku
- 20 gramů anýzového likéru
- 200 gramů neoloupaných mandlí
-
6
1h 45min
Doba přípravy 15minDoba vaření/pečení -
7
snadný
Doba přípravy -
8
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
-
-
9Bez masa Dětské jídlo Bez mléka Bez laktózy Chuťovka Předkrm Dezert Evropské italské středomořské Jarní Letní Podzimní Zimní Den sv. Valentýna Masopust Velikonoce Den matek Halloween Vánoce Nový rok Čínský Nový rok Ramadan Jídlo s sebou Recepty šéfkuchaře Vaření pro velkou rodinu Vaření pro jednotlivce Vaření pro 2 osoby Vaření pro studenty Vaření pro starší osoby Party Raut Dovolená Narozeniny Narozeniny dětí Piknik Grilování Dárek Děti v kuchyni Snadné Přírodní Snídaně Brunch Oběd Večeře Svačina Pečení Pralinky/sladkosti Cukroví Sušenky/cookies Pečivo
5
Příprava
- Předehřejte troubu na 180°C.
- Do mixovací nádoby vložte mouku, cukr, sůl, prášek do pečiva, vejce a žloutek a hněťte 1 minutu/rychlolostí 5.
- Přidejte anýzový likér a míchejte 20 vteřin/rychlostí 4.
- Přidejte mandle a míchejte 20 vteřin/rychlostí 3.
- Položte těsto na plech na pečení vyložený pečicím papírem a tvořte tvary bagetek (dlouhé asi 30 cm a široké 3 cm).
- Nechte mezi nimi volné místo. Ještě vyběhnou.
- Pečte v předehřáté troubě 30 minut při 180°C dozlatova.
- Těsto zůstane stále měkké, nebojte se.
- Ještě teplé bagetky pokrájejte ostrým nožem na šikmé plátky asi o tloušťce 1 cm.
- Nechte je zcela vychladnout a uložte do uzavíratelné nádobky.
10
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní
11
Tip
Ideální k horké kávě nebo čaji, kam se máčí.
V Toskánsku se tradičně podávají ke sladkému dezertnímu vínu "vin Santo".
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Přidat komentář