Nacházíte se zde:
RECEPT PRO THERMOMIX ®
4
Ingredience & Porce
1000 g
Nakládané zelí dle ukr. receptu (od kolegy z Ukrajiny)
- 1000 gramů zelí
mrkev
- 2 kus mrkev, nastrouhat nebo vyrobit dlouhé tenké "špagety"
5
Příprava
- Do
"Zamknout mixovací nádobu" dáme větší kusy zelí (bílé 1-2 hlávky)a sekáme 15 vteřin/rychlostí 4. (cca. 40 sekund na zarizeni Monsieur Cuisine Plus Silvercrest SKMK 1200 A1)
Dále přidáme buď nastrouhané 1-2 větší mrkve a nebo z nich vytvořené dlouhé "mrkvové šagety" a dle chuti osolíme. Následně zelí s mrkvovými "špagetami" silou doplna napěchujeme do sklenic (spíš větších protože zelí při strouhání hodně nabyde). Naplněné a napěchované sklenice uzavřeme ovšem pouze lehce a nedotahujeme aby mohl unikat přetlak a po dobu 72hodin resp. 3 dnů je uchováme při pokojové teplotě.
Po třech dnech dotáhneme / dotěsníme víčka a dáme do chladu (ideálně chladnička) a můžeme konzumovat.
Před další konzumací lze k určitým chodům či dle chuti do připravované porce domíchat například trochu nakrájené syrové cibule a polít za studena lisovaným olivovým olejem.
Nakládané zelí dle ukr. receptu (od kolegy z Ukrajiny)
10
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní
11
Tip
Kromě naložení takto připravené zelí používám i do salátů.
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Přidat komentář