3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Dezert se šlehačkou, pralinkami a šodó


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

12 kus/kusů

Pralinky

  • 100 gramů mandlové vločky
  • 100 gramů cukr
  • 1 polévková lžíce voda

Krém

  • 200 gramů cukr
  • 50 gramů voda
  • 8 kusů žloutek
  • 35 gramů brandy, koňak
  • 20-25 gramů vanilkový cukr
  • 1000 gramů žloutky, min. 30% a velmi studené
5

Příprava

    Pralinky
  1. 1. Na pánev dejte plátky mandlí, cukr a vodu a ohřívejte při střední teplotě.

    2. Neustále míchejte, dokud se cukr nerozpustí a mandle nezezlátnou (nebo pro výraznější chuť nezhnědnou).

    3. Jakmile jsou mandle zkaramalizované, rozložte je na foĺii nebo pečicí papír a nechte vychladnout.

    4. Poté je vložte do mixovací nádoby a mixujte 5 sekund/rychlostí 6 až 7.

    5. Odložte stranou.
  2. Krém
  3. 6. do mixovací nádoby dejte vodu a cukr a přiveďte k varu 4mintuy/Varoma/rychlost 1.

    7. Přendejte do mísy a nechte vychladnout. Teplotavýsledného sirupu by měla klesnout zpět na přibližně 30°C enbo tak, aby byla lehce teplá na dotek.

    8. Nasaďte metličku.

    9. Do mixovací nádoby vložte vaječné žloutky a zchladký sirup opatrně lijte na rozjeté nože 4 minuty/rychlost 3,5.

    10. Šodó by mělo být jemné a nadýchané a mělo by asi třikrát zvětšit svůj objem.

    11. Přilijte brandy a promíchejte.

    12. Přendejte do velké mísy a odložte stranou.

    13. Vyčistěte mixovací nádobu a metličku.

    14. Do čisté mixovací nádoby dejte cukr a mixujte 15 sekund/rychlostí 9.

    15. Nasaďte metličku a přidejte smetanu.

    16. Nastavte na rychlost 4 po dobu 3 až 4 minut. První minuty rychlost postupně zvyšujte.

    17. Jemně smíchejte se šodó 1 minutu/rychlost 2. Jakmile je našlehaná, přestaňte.
  4. Komplementace
  5. 18. Dortovou formu s odnímatelným dnes (o průměru asi 24 cm) dobře vymažte.

    19. Dno pokryjte polovinou pralinek a poté nalijte polovinu připravené směsi.

    20. Porkyjte zbytkem pralinek a nalijte zbytek směsi.

    21. Dejte na 24 hodin do mrazáku.

    22. V případě potřeby nechte v lednici 15 - 20 minut rozmrznout a poté vyklopte dnem vzhůru na talíř.

    23. Podávejte vrstvou pralinek nahoru.
10

Příslušenství, které potřebujete

  • Metlička
    Metlička
    koupit nyní
  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní
11

Tip

- na závěr můžete dozdobit kopečkem vyšlehané smetany nebo zmrzliny


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Zatím jste nenapsali žádné komentáře.