Nacházíte se zde:
4
Ingredience & Porce
8 porce/porcí
Valašská kyselica
- 1 balíček kysaného zelí
- 200 gramů brambor (kostky)
- 1 kus zakysaná smetana
- 0,20 litr mléko
- 1 kus klobáska, na kolečka
- 1 polévková lžíce solamyl
- 1 kostka cukr, nebo um. sladidlo
- 1 polévková lžíce sůl
- 1 kostka bujon, zeleninový nebo hovězí
- 3 kusy bobkový list
- 1 čajová lžička pepř, mletý
- 1 čajová lžička nové koření mleté
- 1 čajová lžička kmín
-
6
40min
Doba přípravy 10minDoba vaření/pečení -
7
snadný
Doba přípravy -
8
-
Recept je vytvořen pro
TM 5
Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.
-
5
Příprava
- Do nádoby vysypeme sáček s kysaným zelím, zalijeme 1 litrem vody. Přidáme sůl, koření, bujón, cukr. Uzavřeme a nasadíme Varoma nádobu na kterou poklademe kostky brambor, které vaříme v páře. Vaříme 20 min/ r. 1, zpětný chod. Sejmeme brambory, nasypeme do nádoby, přidáme na kolečka nakrájenou klobásku. Vaříme 5 min/r. 1 na zpětný chod. V půběhu vaření opatrně přiléváme mléko s rozmíchaným Solamylem. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu.
valašská kyselica
10
Příslušenství, které potřebujete
-
Varoma
koupit nyní -
Stěrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní
11
Tip
Brambory je nutné vařit na páře, v kyselém prostředí by nezměkly. Polévku i s brambory vaříme na zpětný chod, aby se kostky brambor nerozbily.
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Přidat komentářpřidala bych ostravskou klobásu
přidala bych ostravskou klobásu
Jakou klobásku byste ke kyselici...
Jakou klobásku byste ke kyselici doporučili?
Určitě vyzkoušíme.
Určitě vyzkoušíme.