 
                                            
                                     
                                    Doba přípravy
                                40min
                                                                    
                                                            Celkový čas
                                1h 20min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porce/procí
                                
                                     8 
                                     porce/porcí 
                                
                            Úroveň
                                střední
                            
                            
                            Oficiálně testováno
                        
                                                            - TM 31
published: 22.11.2011
                            
                změněno: 12.08.2016
                    Ingredience & Porce
- 170 g sýr, Parmazán, nakrájeného na kousky
- 600 g lilek, nakrájeného na plátky (1 cm)
- 600 g brambora, nakrájených na plátky (1 cm)
- Mleté hovězí
- 100 g cibule, přepůlené
- 50 g olivový olej
- 700 g hovězí maso, mleté, či jehněčího masa
- 150 g červené víno
- 400 g rajčata v plechovce, nakrájených
- 2,5 čaj, ových lžiček soli
- 0,5 čajové lžičky pepře
- 0,25 čajové lžičky hřebíčku, mletého
- 1 čajová lžička skořice, mletá
- Omáčka Mornay
- 60 g máslo, nakrájeného na kousky
- 80 g hladká mouka
- 1000 g mléko
- 1 čaj, ová lžička soli
- 0,25 čajová lžička pepře
- 1 špetka muškátni orešek
- 1 vejce
Příslušenství, které potřebujete
- 
                        
                         Stěrka Stěrka
- 
                        
                         Kompletní mixovací nádoba pro TM6 Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- Do mixovací nádoby vložte parmazán a sekejte 10 sek./rychlost 9. 40 g parmazánu si přendejte do jedné mísy pro přípravu omáčky Mornay, zbytek dejte do druhé mísy. Obě mísy odložte stranou.
- Do Varoma mísy vložte lilek, položte do ní Varoma tácek a na něj dejte brambory. Odložte systém Varoma stranou.
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Do mixovací nádoby vložte cibuli a sekejte 3 sek./rychlost 5. Pomocí stěrky stlačujte suroviny dolů.
- Přidejte olivový olej a vařte 4 min./Varoma/rychlost 1. Míchejte 5 min./Varoma/ zpětný chod /rychlost 2, otvorem ve víku přidejte mleté maso, přímo na rotující nůž.
- Přidejte červené víno, konzervovaná rajčata, sůl, pepř, mletý hřebíček a skořici a vařte 5 min./100 °C/  "Zpětný chod"  /rychlost 1. Umístěte systém Varoma na své místo a vařte 20 min./Varoma/ "Zpětný chod"  /rychlost 1. Umístěte systém Varoma na své místo a vařte 20 min./Varoma/ "Zpětný chod"  /rychlost 1. "Zpětný chod"  /rychlost 1.
- Vyndejte Varoma tácek, brambory přendejte do gratinovací mísy (40x25x6 cm), přidejte 20 g olivového oleje a ½ čajové lžičky soli, lehce promíchejte a připravenou směs rovnoměrně navrstvěte do gratinovací mísy. Vařené brambory posypte trochou parmazánu a přidejte vrstvu mletého masa. Na vrstvu mletého hovězího položte plátky lilku, opět posypte parmazánem a pokryjte zbývajícím mletým masem. Vyčistěte mixovací nádobu.
- Do mixovací nádoby vložte máslo a ohřívejte 3 min./100 °C/  "Vypnout zpětný chod"  /rychlost 1. "Vypnout zpětný chod"  /rychlost 1.
- Přidejte mouku a vařte 3 min./100 °C/rychlost 1.
- Přidejte mléko, sůl, pepř a muškátový oříšek a vařte 12 min./100 °C/rychlost 3.
- Míchejte 1 min./100 °C/rychlost 3, otvorem ve víku přidejte vejce a 40 g parmazánu, přímo na rotující nůž.
- Omáčku Mornay nalijte na lilkovo-masovou směs a posypte zbývajícím parmazánem. Musaku pečte v předehřáté troubě při 180 °C po dobu 40-50 minut.
 
Model Thermomixu ®
- 
                     Recept je vytvořen pro Recept je vytvořen proTM 31
Ostatní uživatelé také líbilo
Zobrazit podobné: 
                        
                         
                                                                                                                     
                                     
                     
                                     
                         
                                     
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentáře
Zajímavý název i recept,..ale podle fotky se mi to líbí. Časově sice náročnější, ale určitě vyzkouším
Je to na dýl, ale stojí to za to