3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Chléb podle Irenky


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

0 porce/porcí

Chléb podle Irenky

  • 100 gramů obilí pšenice (nebo ovesné vločky)
  • 3 kusy 3 odměrky teplé vody
  • 1 kostka čerstvého droždí
  • 1/4 čajová lžička cukru
  • 1 polévková lžíce hladké mouky
  • 650 gramů hladké mouky
  • 3 čajové lžičky soli
  • 2 čajové lžičky octa
  • 2 čajová lžička oleje
  • 1 polévková lžíce mletého kmínu
  • 1 a 1/2 kusu 1 1/2 odměrky teplé vody
  • 6
    1h 50min
    Doba přípravy 50min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    Doba přípravy
  • 8
    • Appliance TM 21 image
      Recept je vytvořen pro
      TM 21
  • 9
5

Příprava

  1. Oblilí (vločky) pomelte 2 minuty/ nebo 20 sekund/rychlostí 7.

    Odložte stranou.

    Do mixoavcí nádoby vložte 3 odměrky vody, kvasnice, cukr, 1 polévkovou lžící hladké mouky a zadělejte na kvásek 40 sekund/40°C/rychlost 4.

    Ze zyblé hladké mouky, pomletého obilí (vloček), soli, octa, oleje, kmínu a jeden a půl odměrky teplé vody zadělejte těsto 3 minuty/

    Nechte kynout asi 30 minut v mixovací bádobě zakryté víkem nebo utěrkou.

    Poté těsto vyklopte na vyklopte na napomoučený plech a vytvarujte bochník.

    Poté nechte ještě dalších 15 minut kynout.

    Bochník potřete studenou vodou a pečte 20 minut v troubě vyhřáté na 250°C.

    Pak teplotu stáhněte na 150°C a pečte 45 minut.

    Během pečení několikrát potřete bochník studenou vodou, bude mít křupavou kůrku.
10

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Odměrka
    Odměrka
    koupit nyní
11

Tip

Kdo chce, při posledním pomazání bochníku ho posypejte kmínem.


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Receptů na chleba není nikdy

    Vložil Jan Stříbrný on 29. listopadu 2013 - 02:16.

    Receptů na chleba není nikdy dosttmrc_emoticons.-)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • další nový recept na chleba

    Vložil lussy on 27. listopadu 2013 - 18:01.

    další nový recept na chleba určitě ráda vyzkouším

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • (bez předmětu)

    Vložil marca on 6. října 2013 - 18:51.

    Cooking 7

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • rozvržení receptu

    Vložil Mixinka Thermomixová on 15. března 2013 - 10:45.

    Irenko, moc děkujeme za recept, můžu vás jen poprosit o kontrolu správnosti receptu a rozdělení surovin a postupu. V případě že si s tím nevíte rady, tak napište.

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • mletí obilí

    Vložil housga on 14. března 2013 - 23:24.

    Irenko, opravdu meleš obilí na klas? Vždyť to je funkce na míchání těsta. Já melu na R10 

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,