3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Kopie Tradiční chléb


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

1 kus/kusů

Na těsto

  • 30 gram čerstvé droždí
  • 330 g voda
  • 3/4 čajová lžička cukr
  • 170 g žitná mouka
  • 330 g hladká mouka
  • 3/4 polévková lžíce sůl
  • 1,5 polévkové lžíce kmínu
  • slunečnicové semínko
  • sezamová semínka
  • dýňová semínka

  • 6
    1h 20min
    Doba přípravy 40min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    střední
    Doba přípravy
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 5
    Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!
5

Příprava

    těsta
  1. Do nádoby dáme droždí, vodu, cukr a zapneme na 37°C/2min./R 2.Přidáme obě mouky, kmín, dle vlastní chuti sezamová semínka či dýňová semínka (nemusí být) a sůl. Mícháme R KLAS/3,5 - 4 minuty. Necháme těsto vykynout v Closed lid 20min., pak utvoříme z těsta bochník a necháme vykynout asi 20min.Potřeme ho slanou vodou. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 250°C/15minut, poté troubu stáhneme na 190°C/25minut. Můžeme vytvořit více malých chlebů - bochánků.
    Žitnou mouku buď koupíme či si umeleme v TM
10

Příslušenství, které potřebujete

11

Tip

Místo žitné mouky si v TM můžete pomlet žito.Upečený chléb můžeme po vytažení z trouby potřít máslem, nebo vodou.


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář