3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Makové houstičky


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

6 porce/porcí

Makové houstičky

  • 250 gramů celozrné pšeničné mouky
  • 240 gramů Mléka
  • 1 kostka čerstvého droždí
  • 1 čajová lžička cukru
  • 2 čajové lžičky soli
  • 1 balíček kypřícího prášku do pečiva
  • 250 gramů hladké mouky
  • 40 gramů oleje
  • 1 čajová lžička kmínu
  • 1 kus vejce, rozšlehaného
  • 1 čajová lžička máku, dle chuti můžete přidat sezamová semínka či hrubozrnou sůl
  • 6
    45min
    Doba přípravy 15min
    Doba vaření/pečení
  • 7
    střední
    Doba přípravy
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Recept je vytvořen pro
      TM 31
5

Příprava

  1. Zapněte troubu na 200 °C.

    Do mixovací nádoby vložte celozrnou pšeničnou mouku, mléko, droždí, cukr, prášek do pečiva a promíchejte 1 minutu/ 37°C/ rychlost 2.

    Přidejte hladkou mouku, olej, sůl, kmín a hněťte 5 minut/Těsto.

    Těsto vyndejte z nádoby a položte na vál.

    Rozporcujte si ho na osm stejně velkých kousků.

    Z každého kousku vytvarujte tři nebo čtyři stejně dlouhé válečky, ty spleťte jako copánek do sebe a vytvořte houstičky.


    Houstičky potřete rozšlehaným vejcem a posypejte mákem, sezamem či hrubozrnou solí.

    Houstičky pečte 30 min. při 200°C.
10

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní
11

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Člověk už ani nemusí chodit

    Vložil lussy on 29. listopadu 2013 - 14:05.

    Člověk už ani nemusí chodit do pekárny, když si dokáže doma udělat tyto dokonalé houstičky! tmrc_emoticons.;)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Domácí houstičky a ještě

    Vložil Jan Stříbrný on 20. listopadu 2013 - 00:06.

    Domácí houstičky a ještě celozrnnétmrc_emoticons.-)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • (bez předmětu)

    Vložil marca on 6. října 2013 - 18:50.

    Cooking 7

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,