3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Nivový chléb


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

1 kus/kusů

kvásek

  • 1 kostka čerstvé droždí
  • 280 gramů sodové vody
  • 1 čajová lžička cukr

těsto

  • 220 gramů hladká mouka
  • 200 gramů chlebové žitné mouky
  • 3 čajové lžičky sůl
  • 20 gramů olej
  • 1/2 čajové lžičky kmínu celého
  • 130 gramů sýra-Niva

  • 1 kostka čerstvé droždí
  • 280 gramů sodové vody
  • 1 čajová lžička cukr

5

Příprava

    Sýr Niva a kvásek
  1. Dáme do TM sýr Nivu asekámeR 10 5s. Vysypeme z TM na talířek. Do TM vložíme droždí, sodovou vodu a cukr.Hněteme R 2, 37 st. 2 min.

  2. Těsto
  3. Po vypracování kvásku přidáme všechny ostatní ingredience, včetně rozdrceného sýra a vypracujeme těsto 4 min.Dough mode. Vyndáme do mísy a necháme kynout, až zvětší svůj objem jednou tolik,asi 30-40 min,záleží na teplotě v místnosti. Potom vyndáme na plech na kterém máme pečící papír vymodelujeme bochník a necháme ještě 10 min. kynout. Potřeme slanou vodou a vložíme do předehřáté trouby a pečeme 40 - 45 min do zlatova.

10

Příslušenství, které potřebujete

11

Tip

Namažte máslem, nebo sádlem a ochutnejte.


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • moc děkuji za radu.

    Vložil m.strazicka on 27. července 2014 - 15:31.

    moc děkuji za radu. tmrc_emoticons.)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Pěkný den Magdo, Předehřejte

    Vložil Vorwerk vývoj receptů on 25. února 2014 - 11:30.

    Pěkný den Magdo,

    Předehřejte na 200°C - 220°C a prvních 10 minut pečte na vyšší teplotu, potom zvolna dopékejte na cca 170°C.

    Dobrou chuť  Cooking 7

     

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Recept na nivový chleba mě

    Vložil m.strazicka on 20. února 2014 - 18:38.

    Recept na nivový chleba mě velmi zaujal. Nejsem ale moc zkušená kuchařka a tak prosím o radu, na kolik stupňů má být trouba předehřána a jak dlouho se chléb peče. Moc děkuji. Magda Cooking 10

     

     

     

     

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • No a chleba od Jarči ten

    Vložil Jan Stříbrný on 1. prosince 2013 - 21:18.

    No a chleba od Jarči ten chutná výbornětmrc_emoticons.-)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Niva je super samotná. V

    Vložil Jan Stříbrný on 30. listopadu 2013 - 00:01.

    Niva je super samotná. V chlebu určitě také. tmrc_emoticons.)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Mňam:-)

    Vložil zuzka@dvk.cz on 29. listopadu 2013 - 20:40.

    Mňamtmrc_emoticons.-)

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • Výborný, doporučuji. Tento

    Vložil lussy on 28. listopadu 2013 - 19:33.

    Výborný, doporučuji. Tento chléb je odlišný od ostatních a chuťově moc dobrý!

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,
  • :)určitě vyzkouším

    Vložil mencikovamarta on 12. října 2013 - 09:32.

    tmrc_emoticons.)určitě vyzkouším

    přihlaste se nebo zaregistrujte chcete-li připojovat komentáře,