thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Doba přípravy
16min
Celkový čas
31min
porce/procí
36 kus/kusů
Úroveň
--

Ingredience & Porce

  • 500 g hladká mouka
  • 150 g máslo
  • 120 g cukr, krystal
  • 3 žloutky
  • 40 g čerstvé droždí, (1 kostka)
  • 250 ml mléka ( 2 a 1/2 odměrky)
  • 2 čaj, ové lžičky soli
  • 1 PL rum
  • 1 čaj. lžička citrónové kůry
  • Na ozdobu: rozinky, mandle, skořicový cukr, drobenka
  • 1 rozšlehané vejce na potření koláčků
  • Náplň tvarohová:
  • 250 g tvaroh
  • 2 vanilkové cukry
  • 1 PL rum
  • 1 žloutek
  • citr. kůra
  • Náplň maková:
  • 120 g mák
  • 100 g mléko, (1 odměrka)
  • 5 g máslo
  • 40 g cukr, krystal
  • 1 PL rum
  • citr. kůra
  • Náplň jablečná:
  • 200 goloupaných a rozčtvrcených jablek
  • 5 g máslo
  • 40 g cukr
  • 1 PL rum
  • Drobenka:
  • 5 g máslo
  • 5 PL polohrubá mouka
  • 5 PL cukr, kryslal

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní

Sdílet svoji aktivitu

Dnes vařím toto

Příprava

  1. Popište zde přípravné kroky receptu

  2. 1.Do  nádoby vložíme droždí, cukr, mléko a uděláme kvásek 1 min/ 37°C/ rychlost 2

    2.Přidáme ostatní suroviny a hněteme 3 min / Zamknout mixovací nádobu"Zamknout mixovací nádobu" /Těsto"Těsto"

    3. Těsto přendáme do mísy a necháme 1 hodinu kynout na teplém místě a mezitím si připravíme náplně a drobenku.

    4.Tvarohová:

    Všechny suroviny vložíme do nádoby s metličkou a mícháme 20 sec / rychlost 4 a náplň přendáme do misky.

    5.Jablečná:

    Jablka vložíme do mixovací nádoby a sekáme 10 sec / rychlost 5. Přidáme máslo,cukr a rum a dusíme 5 - 7 min / Varoma / rychlost 2. Víko nezakrýváme odměrkou, neboť potřebujeme aby pára odcházela pryč.

    6.Maková:

    Mák vložíme do nádoby a sekáme 20-30 sec / rychlost 9. Přidále máslo, cukr, mléko a promícháme 5 sec / rychlost 5. Nastavíme 100°C / 5 minut / rychost 2 a mák spaříme. Nádivka je docela řídká, ale po zchladnutí zhoustne.

    7. Drobenka : všechny suroviny dáme do mističky a rukama vytvoříme drobenku

    8. Jakmile je těsto vykynuté, rozdělíme si je na 36 ks. Vytvoříme malé kouličky, které položíme na plech (3x4 ks na 1 plech) a necháme opět vykynout.

    9. Po vykynutí kouliček pomocí prstů vytvoříme koláčky, okraje potřeme rozšlehaným vejcem a naplníme. Na tvarohové položíme rozinku a posypeme skořicovým cukrem, na jablečné dáme drobenku, na makové položíme spařenou oloupanou mandli. Necháme opět chvilku kynout a pak pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C do zlatova.

     

     

  3. Popište zde přípravné kroky receptu

  4. Popište zde přípravné kroky receptu

  5. Popište zde přípravné kroky receptu

Model Thermomixu ®

  • Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Kategorie receptů:

Vytisknout

České tradiční koláče

Vytisknout:

Komentáře

Are you sure to delete this comment ?

Ostatní uživatelé také líbilo

Zobrazit podobné: