3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Koblihy


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

32 porce/porcí

Koblihy

  • 70 gramů cukr
  • 50 gramů čerstvé droždí
  • 250 gramů mléko
  • 4 kusy žloutek
  • 80 gramů másla
  • 500 gramů polohrubá mouka
  • 1 špetka sůl
  • 3 polévkové lžíce rum
  • 1 zavařovací sklenice meruňkový džem
  • olej na smažení
5

Příprava


    1. Do mixovací nádoby vložte cukr, droždí, mléko, žloutky, máslo a promíchejte 1 min./37 °C/ rychlost 5.

    2. Přidejte mouku, sůl, rum a hněťte 4 min./ Closed lid Dough mode .

    3. Těsto nechte kynout v mixovací nádobě dokud nezdvojnásobí objem.

    4. Těsto položte na pomoučený vál a rozválejte na tloušťku 1 cm. Vykrajujte odměrkou kolečka.

    5. Na vykrojené kolečko dejte čajovou lžičkou marmelády nebo povidla a druhým kolečkem překryjte, prsty spojujte po bocích.

    6. Rukou koblížky ještě dotvarujte a ujistěte se, že těsto je dobře slepené. Smažte ve fritovacím hrnci.

    7. Koblížky smažte do zlatova.

  1. Popište zde přípravné kroky receptu
  2. Popište zde přípravné kroky receptu
  3. Popište zde přípravné kroky receptu
10

Příslušenství, které potřebujete

11

Tip

Koblihy můžete plnit i po usmažení.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář