Nacházíte se zde:
4
Ingredience & Porce
32 porce/porcí
Koblihy
- 70 gramů cukr
- 50 gramů čerstvé droždí
- 250 gramů mléko
- 4 kusy žloutek
- 80 gramů másla
- 500 gramů polohrubá mouka
- 1 špetka sůl
- 3 polévkové lžíce rum
- 1 zavařovací sklenice meruňkový džem
- olej na smažení
5
Příprava
- Do mixovací nádoby vložte cukr, droždí, mléko, žloutky, máslo a promíchejte 1 min./37 °C/ rychlost 5.
- Přidejte mouku, sůl, rum a hněťte 4 min./
"Zamknout mixovací nádobu"
"Těsto" .
- Těsto nechte kynout v mixovací nádobě dokud nezdvojnásobí objem.
- Těsto položte na pomoučený vál a rozválejte na tloušťku 1 cm. Vykrajujte odměrkou kolečka.
- Na vykrojené kolečko dejte čajovou lžičkou marmelády nebo povidla a druhým kolečkem překryjte, prsty spojujte po bocích.
- Rukou koblížky ještě dotvarujte a ujistěte se, že těsto je dobře slepené. Smažte ve fritovacím hrnci.
- Koblížky smažte do zlatova.
- Popište zde přípravné kroky receptu
- Popište zde přípravné kroky receptu
- Popište zde přípravné kroky receptu
10
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní
11
Tip
Koblihy můžete plnit i po usmažení.
Komentáře
Přidat komentářByly dobry. Jen jsem je
Byly dobry. Jen jsem je nesmazila, ale pekla v troube
minulý týden jsme je dělali
minulý týden jsme je dělali a super
Jen se zakousnout
Jen se zakousnout
Babička by koukala, jak to
Babička by koukala, jak to jde jednoduše
:bigsmile:vypadají moc dobře