3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Kynutý věnec s ořechovo-jablečnou náplní


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

25 porce/porcí

  • Kynuté těsto:
  • 250 gramů mléko
  • 100 gramů máslo
  • 100 gramů cukr, nebo medu
  • 1 kostka čerstvé droždí, (40 g)
  • 600 gramů hladká mouka
  • 1 kus vejce
  • 0,5 čaj, ové lžičky soli
  • Ořechovo-jablečná náplň:
  • 250 gramů ořechů
  • 150 gramů čokoláda
  • 2 kusy jablko, zbavená jádřinců, rozčtvrcená (cca 350-40)
  • 60 gramů cukr
  • 0,5 čajové lžičky skořice, mletá
  • 100 gramůrozinek, sultánek
  • smetana, do kávy, na potření
5

Příprava

    1. Do mixovací nádoby dejte mléko, máslo, cukr a droždí a zahřejte 2 min./37°C/rychlost 2 (2 min./40°C/rychlost 2).
    2. Přidejte mouku, vejce a sůl a hněťte 3 min./ Zamknout mixovací nádobu / Těsto .
    3. Těsto přendejte a nechte cca 30 minut kynout na teplém místě.
    4. Do mixovací nádoby dejte ořechy a čokoládu a nasekejte 6 sek./rychlost 8 (12 sek./rychlost 7).
    5. Přidejte jablka, cukr a skořici a pomocí stěrky rozmělněte 7 sek./rychlost 8 (10 sek./rychlost 7). (Pokud je náplň moc tuhá, přidejte 50 g mléka.)
    6. Těsto vyválejte na tenký obdélník (cca 50 x 60 cm), rovnoměrně pokryjte náplní a posypte rozinkami.
    7. Od delší strany srolujte.
    8. Vzniklý váleček podélně překrojte, tak že vzniknou dva dlouhé, rozkrojené svazky.
    9. Oba svazky překládejte přes sebe rozkrojenou stranou nahoru a na obou koncích pevně přimáčkněte.
    10. Vzniklý pletenec spojte do věnce, poležte na plech vyložený pečícím papírem a do těsta ze shora znovu zamačkejte rozinky, tak aby při pečení nezhnědly.
    11. Těsto potřete smetanou do kávy.
    12. Věnec nechte ještě 15 minut kynou a poté pečte v předehřáté troubě. Po 10 minutách snižte teplotu pečení.
10

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní
11

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář