3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Nejlepší borůvkový koláč


Vytisknout:
4

Ingredience & Porce

Nejlepší borůvkový koláč

Těsto

  • 500 g hladké mouky
  • 250 g plnotučného mléka
  • 42 g čerstvého droždí
  • 115 g rozpuštěného másla
  • 2 vejce
  • 75 g krupicového cukru
  • 5 g soli
  • kůra z 1/2 citronu
  • 1 vanilkový cukr

náplň

  • 1 litr borůvek

drobenka

  • 100 g změklého másla
  • 200 g krupicového cukru
  • 200 g hrubé mouky

na dokončení

  • 100 g rozpuštěného másla
  • 2 polévková lžíce rumu
  • 6
  • 7
    Doba přípravy
  • 8
  • 9
5

Příprava

  1. 1. Do Closed lid vložte máslo, cukr a mouku a Gentle stir setting 7´s /R5 - drobenku přendejte stranou.

    2. Do Closed lid vložte droždí, máslo, cukr, vanilinový cukr, mléko a Gentle stir setting 4 min./37°C/R2.

    3. Postupně přidávejte zbývající suroviny a Dough mode/3 min.

    4. Těsto dejte vedle do misky, přikryjte utěrkou a nechte vykynout na teplém místě cca 30 min. (těsto musí zdvojnásobit objem).

    4. Těsto rozválejte na slabý plát. Přeneste na vymazaný plech opět nechte vykynout na teplém místě cca 20 minut.

    5. Zapněte troubu na teplotu 180°C.

    6. Po vykynutí posypejte borůvkami a drobenkou.

    7. Pečte 30 min.

    8. Po upečení potřete rozpuštěným máslem s rumem.
10
11

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář
  • Zatím jste nenapsali žádné komentáře.