Nacházíte se zde:
4
Ingredience & Porce
Nejlepší borůvkový koláč
Těsto
- 500 g hladké mouky
- 250 g plnotučného mléka
- 42 g čerstvého droždí
- 115 g rozpuštěného másla
- 2 vejce
- 75 g krupicového cukru
- 5 g soli
- kůra z 1/2 citronu
- 1 vanilkový cukr
náplň
- 1 litr borůvek
drobenka
- 100 g změklého másla
- 200 g krupicového cukru
- 200 g hrubé mouky
na dokončení
- 100 g rozpuštěného másla
- 2 polévková lžíce rumu
-
6
-
7Doba přípravy
-
8
-
9
5
Příprava
- 1. Do
"Zamknout mixovací nádobu" vložte máslo, cukr a mouku a
"Jemné míchání" 7´s /R5 - drobenku přendejte stranou.
2. Do"Zamknout mixovací nádobu" vložte droždí, máslo, cukr, vanilinový cukr, mléko a
"Jemné míchání" 4 min./37°C/R2.
3. Postupně přidávejte zbývající suroviny a"Těsto" /3 min.
4. Těsto dejte vedle do misky, přikryjte utěrkou a nechte vykynout na teplém místě cca 30 min. (těsto musí zdvojnásobit objem).
4. Těsto rozválejte na slabý plát. Přeneste na vymazaný plech opět nechte vykynout na teplém místě cca 20 minut.
5. Zapněte troubu na teplotu 180°C.
6. Po vykynutí posypejte borůvkami a drobenkou.
7. Pečte 30 min.
8. Po upečení potřete rozpuštěným máslem s rumem.
10
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní -
Rockstar Ben
koupit nyní
11
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Přidat komentář