thumbnail image 1
thumbnail image 1
Doba přípravy
50min
Celkový čas
1h 10min
porce/procí
8 porce/porcí
Úroveň
střední

Ingredience & Porce

Těsto

  • 100 gramů vlašský ořech, loupaný
  • 315 gramů cukr, krupice
  • 110 gramů vaječných bílků
  • 50 gramů sojové mouky, hladké

Krém

  • 150 gramů cukr, krupice
  • 500 gramů šlehačka
  • 100 gramů čokoláda, hořké
  • 70 gramů kakao, prášek
  • 100 gramů tuku, Omega

Poleva

  • 1 kus čokoláda, na vaření
  • 60 gramů máslo

Příslušenství, které potřebujete

  • Metlička
    Metlička koupit nyní
  • Stěrka
    Stěrka koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6 koupit nyní

Sdílet svoji aktivitu

Dnes vařím toto

Příprava

    Těsto
  1. 1. Nejdříve vložíme do TM ořechy a pomeleme 6 vteřin R7. Dovážíme zbylé suroviny na těsto a promícháme 8 vteřin R4. Těsto vyndáme z nádoby do misky a necháme odpočinout v lednici do druhého dne.

  2. Krém
  3. Nádobu umyjeme a vložíme do ní všechny suroviny na krém kromě tuku Omega. Vaříme 5 minut 100 °C, R 3 a po dovaření necháme rozpustit 100% tuk Omega v nádobě, kterou vyndáme z těla přístroje, po vychladnutí směsi vložíme metličku a dáme nádobu s krémem do lednice, kde také počká do druhého dne.

  4. Druhý den vyložíme plechy pečícím papírem a z těsta stříkáme zdobícím kornoutem na papír malá kolečka, necháme mezery, kolečka se roztečou do placičky, proto je děláme opravdu malá a spíš vyšší než širší. Plech vkládáme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme do růžova. Kolečka si neděláme dopředu na všechny plechy, ale vždy na jeden plech a šup do trouby. Z této dávky se udělá 2,5 – 3 plechy. 

  5. Po upečení kolečka drží na papíru, položíme je na pracovní desku papírem nahoru, ten navlhčíme houbičkou a složíme na polovinu, aby byl papír na papíru. Za chvilku jsou kolečka lehce odloupnout od papíru. 

  6. Nádobu s krémem vložíme zpět do těla přístroje, nejdříve protočíme metličku ručně, protože krém je dost tuhý a pak šleháme 30 vteřin R3. Zdobičkou stříkáme na kolečka krém, dáváme na tác. Tác dáme do lednice, aby krém pěkně ztuhnul a pak namáčíme do rozpuštěné polevy. Recept se zdá složitý, ale tím, že je práce rozdělena na dva dny, tak se dělá opravdu dobře a cukroví je výborné.

  7. Za tento úžasný recept děkujeme vítězce soutěže Vánoční cukroví 2013 paní Haně Efimova Kadlečíkové. 

Tip

V případě, že je těsto druhý den hodně tuhé, že by nešlo stříkat sáčkem, vmícháme do něj ještě 50 g bílků, ale většinou to není třeba.

Model Thermomixu ®

  • Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Kategorie receptů:

Vytisknout

Pařížské cukroví lehké jako dech

Vytisknout:

Komentáře

  • Zatím jste nenapsali žádné komentáře.

Ostatní uživatelé také líbilo

Zobrazit podobné: