3
  • thumbnail image 1
Vytisknout
[X]

Vytisknout

Guláš po horňácku


Vytisknout:
Vytvořit variaci
4

Ingredience & Porce

6 porce/porcí

Potřebné suroviny na guláš

  • 600 gramů vepřového masa, nakrájeného na kostky
  • 25 gramů sádla, nebo oleje
  • 130 gramů cibule
  • 1 polévková lžíce červená paprika
  • 650 gramů voda
  • 0,5 čajové lžičky pepř, čerstvě umletý
  • 0,5 čajové lžičky kmínu
  • 0,5 čajové lžičky sůl
  • 1 kostka bujón (pro 0,5 l)
  • 0,25 čajové lžičky chilli
  • 200 gramů zakysaná smetana
  • 400 gramů fazolí v tomatě, konzervovaných
  • 2 stroužky stroužek česneku
  • 0,5 čajové lžičky majoránky
  • 1 polévková lžíce hladká mouka
  • 3 snítky petrželová nať
5

Příprava

    Příprava guláše
  1. 1. Do mixovací nádoby vložíme 2 stroužky česneku a petrželovou nať a sekáme 5 sekund / rychlost 5. Odložíme stranou.

    2. Do mixovací nádoby vložíme cibuli a sekáme 3 sekundy/ rychlost 5.

    3. Přidáme sádlo nebo olej, červenou papriku a smažíme 5 minut / Varoma/ rychlost 1.

    4. Přidáme maso, vodu, sůl, pepř, kmín, majoránku, bujon, chilli a vaříme 45 minut/ Varoma/ Counter-clockwise operation / rychlost 1.

    5. Do zakysané smetany rozmícháme lžíci hladké mouky.

    6. Do mixovací nádoby přidáme konzervu fazolí v tomatě, připravený česnek s petrželkou a  zakysanou smetanu s moukou a vaříme 15 minut / 100 stupňů /Counter-clockwise operation / rychlost 1.

    7. Podáváme s chlebem nebo pečivem

     

10

Příslušenství, které potřebujete

11

Tip

Vhodným nápojem ke guláši je téměř jako vždy pivo.


Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Ostatní uživatelé také líbilo...


Komentáře

Přidat komentář